Радио FM+ стартира своята традиционна кампания в полза на обществото - "Убий скоростта, спаси дете"

И тази година, през септември, Радио FM+ стартира своята емблематична кампания в полза на обществото " Убий скоростта, спаси дете".  
 
Да бъдем отговорни шофьори и да пазим децата, това ни напомнят специалните послания в радиоефира, както и добре познатите вече стикери върху превозните средства на градския транспорт. Стикерите ежегодно се обновяват в големите градове на България: София, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Варна и Русе.
 
През последните над 17 години "Убий скоростта, спаси дете" на Радио FM+ се превърна в обществено значима социална кампания, символ на грижата и вниманието към безопасността на децата. Инициативата има за цел да насочи вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. За да напомня това, Радио FM+ избира да обозначи със стикери най-забележимата мобилна платформа в София и големите градове, видима от всички шофьори - тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт.  
 
За поредна година OMV България се включва в кампанията, като част от корпоративната отговорност на компанията за превенция на пътя. Традиционен партньор на "Убий скоростта, спаси дете" е и Bosch Car Service, които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.  
 
Освен стикери, в рамките на "Убий скоростта, спаси дете" в последните години бяха поставени и постоянни информационни табели в близост до училища, с визията на кампанията. Над 100 табели бяха позиционирани на ключови кръстовища и около училища в големите градове. През всичкитe над 17 години, откакто съществува "Убий скоростта, спаси дете", тя активно е подкрепяна и от известни български артисти, изпълнители и творци. Като част от кампанията тази година си поставяме за цел да подкрепим друга благодородна инициатива, вдъхновена от инициатора на "Капачки за бъдеще" Лазар Радков -  400 000 деца да получат обучение по първа помощ в училище.
 
Кампанията "Убий скоростта, спаси дете" е носител на множество награди за инициативи в полза на обществото.
 
Радио FM+ изказва специални благодарности на Столична Община, Община Бургас, Община Варна, Община Сливен, Община Русе, Община Благоевград и Община Стара Загора, без чието съдействие през изминалите години инициативата нямаше да придобие такива мащаби и да постигне голямата си популярност. 
 
"Убий скоростта, спаси дете" се осъществява с подкрепата на OMV България, Bosch Car Service и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", които активно работят за повишаване информираността на водачите и намаляване на пътните инциденти.

Свързани новини

Честито!

19.03.2024

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Празник, който ще се помни!

19.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023

Ново радио във Fresh Radio Group

05.01.2023


flash