DIA стана част от екипа на радио Fresh!

Димана Мирчева-DIA вече е част от екипа на хит радио номер едно в България, радио Fresh! Младата изпълнителка ще бъде водещ на вечерното шоу Power Request, в което слушателите избират песни и поздравяват любимите си хора. DIA ще звучи в националния ефир на радио Fresh! всеки делничен ден между 18 и 20 часа.
 
Тя е млада, само на 20 години, но вече има творческа биография зад гърба си. 
 
DIA дебютира на българската сцена през лятото на 2015 с "Егея". Песента е комбинация от фолклор и трап с хитово звучене и бързо привлича вниманието на музикалните фенове и професионалисти в България. Радио Fresh! е една от първите радиостанции, които пускат песента в ефир и я превръщат в един от хитовете днес. По-късно "Егея" се завърта в над 20 радиостанции  в Европа, Азия и САЩ, а видеото към сингъла е гледано над 990 000 пъти в YouTube. Поп певицата и композитор Grimes направи shout-out за "Егея" в YouTube и в личния си блог, а списание "Vice" – Италия написа материал за нея, определяйки я като "богиня от другата страна на Европа".
 
 
Талантливата DIA не спира дотук. Тя продължава да изпълнява обещанието си да върне фолклора в дискотеките и клубовете, и създаде "Вено Невено". За отрицателно време песента, натрупала над 1 милион гледания, покорява музикалните класации с народни носии и неонов боди арт, хоро и хип-хоп танци, забравен български фолклор и хитова електронна музика. Оригиналната композиция никога не е записвана преди, DIA я открива в стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в текста. След това прави фолклорната обработка на музиката, а ANP Music Production изграждат хитовия електронен звук около нея. Резултатът е завладяващ дъбстеп с трап и дръм енд бейс елементи и запомняща се мелодия, която разказва за девойка, чиято хубост кара всички да се влюбват в нея… 
 
 
Песента "Огън" е третият проект на младата певица. Той не прави изключение от предшествениците си и носи както етно заряд, способен да задвижи електроцентрала, така и здравословна доза патриотизъм. Парчето е истинска случка от живота на младата певица, която пише текста като любовно заклинание към момче, което харесва. В клипа самата DIA  влиза в ролята на изкусителна магьосница, облечена единствено в цветя. В кулминацията на "Огън" авторските шевици на майстор-везбар Даниела Вълкова се превръщат в хипнотизиращ калейдоскоп от цветове. 
 
 
В последния си голям хит, "Девойко" изпълнителката влиза в ролята на самодива, която отново е изправена пред любовни препятствия. 
 
 
На 20 май 2019г. DIA сбъдна още една своя мечта и стана част от екипа на любимото си радио - Fresh! Слушайте Power Request с DIA, всеки делничен ден от 18 до 20 часа!

Свързани новини

"Фреш Радио Груп" с високо отличие

26.05.2022

Стартира RADIOCAST!

22.02.2022

Нека помогнем!

07.02.2022

Горещите 100 на Радио Fresh! за 2021

23.12.2021

Fresh-блондинките - на корица!

30.11.2021


flash