DIA стана част от екипа на радио Fresh!

Димана Мирчева-DIA вече е част от екипа на хит радио номер едно в България, радио Fresh! Младата изпълнителка ще бъде водещ на вечерното шоу Power Request, в което слушателите избират песни и поздравяват любимите си хора. DIA ще звучи в националния ефир на радио Fresh! всеки делничен ден между 18 и 20 часа.
 
Тя е млада, само на 20 години, но вече има творческа биография зад гърба си. 
 
DIA дебютира на българската сцена през лятото на 2015 с "Егея". Песента е комбинация от фолклор и трап с хитово звучене и бързо привлича вниманието на музикалните фенове и професионалисти в България. Радио Fresh! е една от първите радиостанции, които пускат песента в ефир и я превръщат в един от хитовете днес. По-късно "Егея" се завърта в над 20 радиостанции  в Европа, Азия и САЩ, а видеото към сингъла е гледано над 990 000 пъти в YouTube. Поп певицата и композитор Grimes направи shout-out за "Егея" в YouTube и в личния си блог, а списание "Vice" – Италия написа материал за нея, определяйки я като "богиня от другата страна на Европа".
 
 
Талантливата DIA не спира дотук. Тя продължава да изпълнява обещанието си да върне фолклора в дискотеките и клубовете, и създаде "Вено Невено". За отрицателно време песента, натрупала над 1 милион гледания, покорява музикалните класации с народни носии и неонов боди арт, хоро и хип-хоп танци, забравен български фолклор и хитова електронна музика. Оригиналната композиция никога не е записвана преди, DIA я открива в стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в текста. След това прави фолклорната обработка на музиката, а ANP Music Production изграждат хитовия електронен звук около нея. Резултатът е завладяващ дъбстеп с трап и дръм енд бейс елементи и запомняща се мелодия, която разказва за девойка, чиято хубост кара всички да се влюбват в нея… 
 
 
Песента "Огън" е третият проект на младата певица. Той не прави изключение от предшествениците си и носи както етно заряд, способен да задвижи електроцентрала, така и здравословна доза патриотизъм. Парчето е истинска случка от живота на младата певица, която пише текста като любовно заклинание към момче, което харесва. В клипа самата DIA  влиза в ролята на изкусителна магьосница, облечена единствено в цветя. В кулминацията на "Огън" авторските шевици на майстор-везбар Даниела Вълкова се превръщат в хипнотизиращ калейдоскоп от цветове. 
 
 
В последния си голям хит, "Девойко" изпълнителката влиза в ролята на самодива, която отново е изправена пред любовни препятствия. 
 
 
На 20 май 2019г. DIA сбъдна още една своя мечта и стана част от екипа на любимото си радио - Fresh! Слушайте Power Request с DIA, всеки делничен ден от 18 до 20 часа!

Свързани новини

Честито!

19.03.2024

Профилактика на Копитото

10.10.2023

Започва "Убий скоростта, спаси дете"

29.08.2023

Празник, който ще се помни!

19.05.2023

Нов проект на БФА

25.01.2023


flash