Тео Койчинов: На нашия шоубизнес му липсва идентичност

Теодор Койчинов е финалист от първия "Мюзик Айдъл" в България, спечелен тогава от Невена Цонева. Тео остана на второ място, но пък неговата музикална кариера със сигурност е по-успешна от тази на победителката в шоу формата. Защото Тео беше избран за вокалист на възобновената група Импулс, а съвсем наскоро пусна хита "Тя е хубава" и като фронтмен на група Кофеин. Той е и водещ на ранния следобед на Радио Fresh!. Тео е млад татко и разделя деня си между работата и малкия Стефан. Жена му специализира в областта на хомеопатията и той също е запален по този начин на лечение. 
 
Музикалните формати в момента са много модерни в целия свят. Мислиш ли, че това е новата формула, по която се откриват звезди?
Това е най-лесният и бърз начин да откриеш талант и да провериш чрез хилядите хора, които гледат пред тв екраните, дали този талант е печеливш кон, карта. И на който, ако си продуцент и заложиш, т. е. вложиш пари в това да го популяризираш и направиш звезда, ще спечелиш. С харизмата си, с таланта той би трябвало да се справи успешно с всичко останало. Само че такива неща по този начин се случват сякаш само в страните с развит шоубизнес.
 
Защо се наблюдава тенденцията тв форматите да създават звезди-еднодневки?
Защото няма реален шоубизнес пазар, а може би и защото повечето продуценти нямат познания за успешна дългосрочна стратегия как се изгражда една музикална звезда и как тя да остане да свети на музикалния свод.
 
Какво му липсва на българския музикален бизнес, за да излезе на световния пазар, така както го направиха румънците?
Липсва му идентичност или там, където тя се заявява, това се прави показно, маниерно. А взискателната обикновено публика улавя тези неща и това се приема като проява на лош вкус.
 
А ти как предпочиташ да пееш – соло или в група?
Продължавам да го правя и по двата начина, за моя най-голяма радост.
 
Пееш ли на твоето малко момченце и виждаш ли в него бъдеща звезда?
Пеем му - както аз, така и майка му, а също и "кака Шаде” (както той нарича SADE, когато иска да му пусна неин live концерт на компютъра). За мен той винаги ще бъде звезда, която е гледала от небето, видяла е мен и моето момиче и е скочила при нас, за да ни зарадва и направи щастливи.
 
Защо се раздели с Импулс и започна работа с Кофеин?
Заради некоректна постъпка отстрана на г-н Васил Стоев, който сякаш повече менажираше себе си, отколкото именита и обичана от рокфеновете група като Импулс.
 
Какво е Радио Fresh! за теб?
Тръпка, удоволствие и стремеж всеки ден да научавам нещо ново и полезно, което да ме прави по-добър в това, което правя. Колегите ми в радиоефира пък ми помагат пътят ми като радиоводещ да върви без сериозни сътресения, за което винаги ще съм им благодарен.
 
В какъв екип работиш в радиото?
Чудесен, мечта за всеки човек са тези свежи хора.
 
Имаш ли идея какви хора те слушат?
Определено готини хора, свежари са слушателите на Fresh!, а възрастта им варира от 2 до 200 години.
 
Как виждаш радиобизнеса след 10 години?
Успешен, дори по-успешен от сега, но ако искате да узнаете в детайли как виждам нещата в бъдещето, ще трябва да повторим това интервю, веднага след като си взема хапчетата за гадаене!
 
Интервюто е дадено специално за nbox.bg.

Свързани новини

Брюнетката в "Шоуто на блондинките“

18.12.2015

Цвети Георгиева: Какво се учи сега?!

14.12.2015

Калина: Животът ми е чудо!

01.12.2015


flash