Ogi 23 гостуват на живо в студиото на Радио Fresh!

Днес в 13 ч. Ogi 23 ще дойдат на гости в студиото при Тео, но за да ви подгреем за разговора им, ето малко повече за историята им.
 
На въпроса откъде идва името им отговарят: "Това е дълга история с различни версии. Всъщност работехме на един строеж преди много време. Там имаше шофьор на камион, който така и не научи на никого името и на всички викаше Оги.”
 
Зад името Ogi 23 стоят Ангел Ангелов (бас, вокали) и Константин Ангелов (китара, вокали) и нито един Оги. Запознават се още през 2005 като ученици и вече почти десет години бандата радва феновете на родния пънк и поп. Косьо учи четири години специалност "Китара” в Софийския университет, а Ангел завършва "Реклама” и иска да се занимава с копирайтинг. 
 
Сега имат собствено студио, в което прекарват повечето си време. Ангел пише текстовете, а Косьо – музиката. Сменят няколко барабанисти, защото повечето се отказват, за да се развиват в съвсем други професионални посоки. В момента свирят с Максим Петров. 
 
Първият албум на Ogi 23, озаглавен Pumpin’ Chaos, излиза през 2010, а вторият - Голямото разпускане – през 2012. И двата са с пънк/поп звучене, свежи и весели текстове, в които най-често се пее за купони, лято, море, почивка и... момичета. През годините правят песни с Рут Колева, рапърите FeeL от "The Top Stoppers” и 100 кила. Имат много концерти както в столични клубове, така и из цялата страна, като правят и няколко участия на фестивалите Spirit of Burgas и Elevation. 
 
През 2010 парчето "Почивка” събира над 50 000 гледания в интернет още на първия ден, а "Любов на преспи” се задържа шест седмици в Топ 10 на музикалните телевизии у нас. По-късно Ogi 23 записват с рапъра FeeL песента "Добър вечер”, която също остава дълго време по върховете на музикалните класации. Момчетата планират и нов, трети по ред албум, за който по техни думи има много хубав материал. Ангел и Косьо обаче не издават с кои изпълнители са работили по новите песни: "Няма да кажем вчера с кого записахме, но като сложим всички накуп, са общо пет човека”, казва Косьо. "Даже в албума май няма да имаме и една самостоятелна песен. Това ще е диск "десет години фийчъринг”."
 
 
Такава колаборация е техния летен хит от 2014 "Дневен ред” с Rudi, Duli, Muden & Kukusheff. Двете групи се запознават на частно парти и веднага си пасват, а това лято с едно телефонно обаждане решават да направят общо парче. Заснемат клипа на любимото място за почивка на Ogi 23 – къмпинг "Градина”.

Свързани новини

Мая Бабурска гостува на Радио Fresh!

25.01.2017

DJane Helly гостува на Блондинките

03.05.2016

Дамян Попов гостува днес в Радио Fresh!

22.04.2016

Deep Zone Project на гости във Fresh!

10.04.2016

Пламен и Иво гостуват на Fresh!

17.12.2015


flash