VenZy гостува на Тео с кампания срещу хулиганството и тормоза

Харизматичният VenZy винаги е с усмивка на лицето, и именно с нея застава зад изключително сериозна кампания, призоваваща всички деца и млади хора в България да се изправят срещу тормоза, обединявайки сили с Cartoon Network в кампанията "Клуб Приятелство: имаш силата - бъди приятел!". Именно за това ще си говорят днес с Тео, в студиото на Радио Fresh!
 
Инициативата официално стартира днес и има за цел да повиши осведомеността и да вдъхне сили на децата да се справят с тормоза, да бъдат добри приятели и да си помагат. За последните 3 дни VenZy посети няколко основни училища в София и окуражи лично над 1000 подрастващи как да се справят с проблема.
 
Тъй като тормозът представлява проблем, който засяга почти всички деца в един или друг момент, Cartoon Network си партнира с Фондация "Асоциация Анимус". За последната година на специализирания телефон 116 111 са постъпили над 102 889 обаждания като 35% от тях направени от деца под 12 години. Децата, които са се сблъсквали с тормоз - директно или не - могат незабавно да получат професионален съвет, полезни насоки и друг вид помощ онлайн на cartoonnetwork.bg/budipriatel.
 
VenZy споделя: "Това е много сериозен проблем, засягащ деца от всички възрасти в България. Лично аз съм бил свидетел как по-слаби или по-малки деца са подлагани на тормоз. Затова се научих да съм мил и позитивен към хората, изграждайки една приятелска и дружелюбна култура и отношение. Вярвам, че така успях да помогна по някакъв начин. Важно е децата да разберат, че тормозът не е приемлив и че е ОК да се открият и да говорят за преживяванията - независимо дали са били обект на тормоз или са видяли как някой е тормозен. Всички можем да помогнем, просто като сме приятели, мили и внимателни към другите.“
 
Слушай "Fresh следобед" с Тео, за да разбереш повече за кампанията и участието на VenZy в нея само по Ради Fresh!
 

Свързани новини

Мая Бабурска гостува на Радио Fresh!

25.01.2017

DJane Helly гостува на Блондинките

03.05.2016

Дамян Попов гостува днес в Радио Fresh!

22.04.2016

Deep Zone Project на гости във Fresh!

10.04.2016

Пламен и Иво гостуват на Fresh!

17.12.2015


flash