Taio Cruz на върха във Fresh! Top 30 с хита си "Dynamite"

Taio Cruz с хита си "Dynamite" оглави класацията на Радио Fresh! - Fresh Top30 тази седмица. Официалният air play chart показва кои са най-въртяните песни в ефира на хит-радио номер едно в България.

Taio Cruz е британски поп певец и автор на песни, чиито втори албум - "Rokstarr", го катапултира на международната хит-сцена през 2010 с хит сингъла "Break Your Heart" и "Dynamite".

Taio Cruz е роден на 23 април 1983 г. в Лондон, Англия. За по-малко от 2 години Taio се превръща от продуцент и автор на песни в топ изпълнител. Постига невероятен успех с дебютния си албум Departure (2008), от който излизат няколко суперуспешни сингъла ("I Just Wanna Know," "Moving On," "Come On Girl," "I Can Be," "She's Like a Star"). Малко по-късно започва и работа със звездите на Х Factor Леона Луис, Александра Бърк и Шайен Уард. Успешната му работа го отвежда във Филаделфия, където пише за Бритни Спиърс, Бранди и Джъстин Тимбърлейк. 2008 завършва с номинацията му за Най-добър сингъл ("She's Like a Star") на наградите МОВ, на чиято церемония той изпълнява парчето заедно с Sugababes.

Въпреки натовареността си покрай записите на "Rokstarr" през 2009, той работи и по двойно платинения вече албум на Черил Коул "3 Words". Като автор печели още едно признание - с #1 хита на Тинчи Страйдър "Never Leave You".

Освен, че е изтъкнат автор, продуцент и изпълнител, Тайо свири и на няколко инструмента. Син на нигериец и бразилка, той е и основател на на лейбъла Rokstarr Entertainment Division (R.E.D.).

Слушайте Taio Cruz в ефира на Радио Fresh! - хит-радио номер едно в България.

Вижте Taio Cruz в Галерии.



flash