Филм за евтаназията получи 17 минути овации на филмовия фестивал във Венеция

Появи се филм на фестивала във Венеция, който надмина аплодисмените за "Мария" с Анджелина Джоли и "Вълци единаци" с Брад Пит и Джордж Клуни. И рекордьорът по овации е англоезичният филм "Съседната стая" на 74-годишния испански режисьор Педро Алмодовар.

По време на премиерата на филма, публиката на кинофестивала във Венеция възнаградени за работата си с цели 17 минути овации Тилда Суинтън, Джулиан Мур и Педро Алмодовар. 

Лентата е адаптация на романа на Сигрид Нунез "През какво преминаваш". В продукцията авторката на бестселъри Ингрид (Мур) и Марта (Суинтън) подновяват приятелството си, след като години наред не са поддържали връзка. Докато разговарят за спомени, забавни случки от живота си, изкуство и филми, Марта, която е неизлечимо болна от рак на маточната шийка, споделя, че иска да умре с достойнство и моли Ингрид да бъде в съседната стая, докато тя изпие хапчето за евтаназия. 

На пресконференцията за филма испанският кинотворец, известен с "Жени на ръба на нервна криза" и "Всичко за майка ми", каза, че новата му творба е в подкрепа на идеята, че хората по целия свят трябва да имат правото да изберат евтаназията като начин да умреш с достойнство, а не съсипан от болест, която не може да бъде излекувана. 

"Съседната стая" ще бъде представен и на фестивала в Ню Йорк на 4 октомври, а премиерата му в кината ще бъде на 20 декември.


Свързани новини

Звездно очакване

30.08.2024

Предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024

"Мигни два пъти" в кината

26.08.2024

Новият антигерой на Марвел

21.08.2024

Гледаме "Снежанка" в кината през март

15.08.2024


flash