Разкриваме историята на бащата на Симба в "Муфаса: Цар лъв" през декември

От няколко години знаем, че след големия успех на режисирания от Джон Фавро "Цар Лъв" в бокс офиса, Disney подготвя още един филм от света на Симба.

Но този път Симба изобщо няма да бъде в картинката. Новият филм, който излиза по кината на 20 декември, ще разкаже предисторията на бащата на Симба - Муфаса, сирак, израснал като мъдър, могъщ и състрадателен владетел.

Официалният слоган е следният: "Муфаса: Цар Лъв" привлича Рафики, за да предаде легендата за Муфаса на младата лъвица Киара, дъщерята на Симба и Нала, а Тимон и Пумбаа придават характерния си стил. Историята, разказана в ретроспекции, представя Муфаса като осиротяло малко дете, изгубено и самотно, докато не среща симпатичен лъв на име Така - наследник на кралска фамилия. Случайната среща поставя началото на мащабно пътешествие на необикновена група неудачници, които търсят своята съдба - връзките им ще бъдат подложени на изпитание, докато работят заедно, за да избегнат заплашителен и смъртоносен враг."

Режисиран от Бари Дженкинс (''Лунна светлина'', ''Ако Бийл стрийт можеше да говори''), изпълненият с музика филм служи едновременно като история за произхода и продължение на фотореалистичния филм на Джон Фавро от 2019 г. "Цар Лъв". Филмът е базиран на едноименната анимационна класика на Disney от 1994 г. 

Заедно с излизането на трейлъра стана ясно, че Блу Айви Картър, дъщерята на Бионсе, ще направи своя филмов дебют, озвучавайки Киара, дъщерята на крал Симба и кралица Нала, а майка ѝ Бийонсе ще повтори ролята си на Нала от филма от 2019 г.

Арън Пиер озвучава главния герой (озвучен от Джеймс Ърл Джоунс и в двата предишни филма), а Келвин Харисън-младши озвучава неговия брат Скар (Чиуетел Еджиофор във филма от 2019 г. и Джеръми Айрънс в анимационната класика от 1994 г.), макар че в надписите е посочен като Така, лъвски принц със светло бъдеще, който приема Муфаса в семейството си като брат. Били Айхнер и Сет Роугън ще се завърнат съответно като Тимон и Пумбаа, повтаряйки ролите си от филма на Фавро от 2019 г. Този филм събра общо 1,7 милиарда долара в световния бокс офис и се превърна в най-печелившия филм с марката на Дисни за всички времена.


Свързани новини

Рекордьорът по овации във Венеция

05.09.2024

Звездно очакване

30.08.2024

"Мигни два пъти" в кината

26.08.2024

Новият антигерой на Марвел

21.08.2024

Гледаме "Снежанка" в кината през март

15.08.2024


flash