Подготвят продължение на "Дяволът носи Прада"

След като вече видяхме трейлъра на новия филм на Ридли Скот, "Гладиатор" 2, и с нетърпение очакваме премиерата през ноември, разбираме, че 20 години по-късно се задава продължение и на друг блокбъстър.

Сценаристката на "Дяволът носи прада", Алайн Брош Макена, работи по продължението на филма, а продуцентът Уенди Файнърман също е готова да се присъедини към нея. Нещо повече - режисьорът на успешния хит от 2006 г., Дейвид Франкел, води преговори за завръщане на режисьорския стол.

Засега няма нищо подписано, но за продължение на хитовата комедия се говори от доста време. Към този момент не се съобщава за потенциални актьори в продукцията и дали звезди като Ан Хатауей, Мерил Стрийп, Емили Блънт и Стенли Тучи ще се завърнат. Няма и коментар от студиото Disney. Номинираният за "Оскар" филм бе продуциран от Fox 2000 Pictures, което сега е собственост на Disney след придобиването на 20th Century Fox през 2019 година.

Филмът спечели 326 милиона долара в световния боксофис и донесе на Мерил Стрийп номинация за "Оскар". "Дяволът носи Прада" е базиран по едноименния роман на Лорън Уайсбъргър и разказва за наскоро завършилата журналистика Анди, която по случайност получава една от най-желаните позиции в сферата на печатните издания - тази на асистентка на прочутата главна редакторка на модно списание Миранда Прийстли.Така Анди навлиза в света на висшата мода и списанията, като получава и малко помощ от другата асистентка на Миранда.

Говори се, че новият филм може да проследи историята на Миранда Прийстли, която все още управлява списание Runway и това как се справя с предизвикателствата на съвременната издателска индустрия и финансовите трудности, пише сп. People.

Въпреки вълнението около потенциалното продължение, Ан Хатауей и Емили Блънт изразиха скептичното си мнение, относно необходимостта от втори филм. Според Хатауей феновете не трябва да таят много надежди, защото тя лично не вярва, че ще има такъв. Емили Блънт, от своя страна, сподели, че филмът си е добре и без продължение. Тя смята, че някои неща трябва да бъдат оценени и запазени такива, каквито са.

Независимо от резервираната си позиция, Блънт все пак заяви, че би се съгласила да участва в продължение, за да работи отново със старите си колеги. Ан Хатауей пък предложи идеята за нов актьорски състав, ако продължението все пак се осъществи.


Свързани новини

Рекордьорът по овации във Венеция

05.09.2024

Звездно очакване

30.08.2024

Предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024

"Мигни два пъти" в кината

26.08.2024

Новият антигерой на Марвел

21.08.2024


flash