Започнаха снимките на "Рицарят на седемте кралства"

Само преди няколко дни започна излъчването на втория сезон на "Домът на Дракона", а вече стана ясно, че са започнали снимките на новия спиноф на ''Игра на тронове'', озаглавен ''Рицарят на седемте кралства''. Това се случва в Белфаст, столицата на Северна Ирландия.

Адаптиран от новелата на Джордж Р. Р. Мартин "Странстващият рицар", първият сезон на Рицарят на седемте кралства ще проследи подвизите на младият, наивен, но и смел рицар сър Дънкан Високия и неговият дребен оръженосец Ег, приблизително 100 години преди събитията от ''Игра на тронове'' и 100 години след събитията от ''Домът на дракона'', когато родът Таргариен все още седи на Железния трон. Нито един от тях не подозира великата съдба, която ги очаква, нито с какви могъщи врагове ще трябва да се справят.

Пътуването им ще ги отведе до състезание, в което се сблъскват с няколко членове на династията Таргариен — включително принц Аерион Таргариен, принц Бейлор Таргариен и принц Маекар Таргариен — заедно с друг рицар, известен като Смеещата се буря, сър Лионел Баратеон и кукловод на име Тансел.

Вече са ясни още няколко лица от актьорския състав - към Питър Клафи и Декстър Сол Ансел, които влизат в ролите съответно на сир Дънкан Високия и неговият оръженосец Ег, се присъединяват Фин Бенет ("Истински детектив: Нощна страна") ще играе Ерион Таргариен, Бърти Карвел ("Короната") ще бъде Бейлор Таргариен, Танзин Крауфорд е Тансел, Даниел Ингс (Sex Education, The Gentleman) влиза в кожата на сир Лионел Баратеон, а Сам Спруел ("Фарго") е Мекар Таргариен.

Сериалът ще има общо 6 епизода, а за момента премиерната дата не е ясна. Сценаристи са Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър, които също така са и изпълнителни продуценти заедно с Райън Кондал, Винс Джерардис, Сара Брадшоу и Оуен Харис, който е и режисьор на три от общо шестте епизода. Сара Адина Смит (“Lessons In Chemistry”, “Hanna”, “Buster’s Mal Heart”) също ще режисира три епизода.


Свързани новини

Рекордьорът по овации във Венеция

05.09.2024

Звездно очакване

30.08.2024

Предисторията на "Цар лъв"

27.08.2024

"Мигни два пъти" в кината

26.08.2024

Новият антигерой на Марвел

21.08.2024


flash