Кан разплака Джони Деп, аплодира го на крака

Джони Деп не успя да скрие емоциите си и се просълзи на фона на 7-минутните аплаузи на крака за новия му филм "Жана дю Бари".

Френската лента откри фестивала в Кан, а ролята на спорния френски крал върна Деп в голямото кино. Това е първата му голяма роля след шумния съдебен процес с бившата му съпруга Амбър Хърд. Заради твърденията, че той е упражнявал физическо насилие върху нея, Деп беше отритнат за известно време от филмовите студиа. Но снощи на емблематичния булевард "Кроазет" тълпата крещеше "Джони!", а звездата раздаде автографи.

Срещу избора на откриващия филм се обявиха няколко женски организации. Някои дори призоваха за бойкот на фестивала, който според тях "възхвалява агресорите".

Актрисата Катрин Деньов откри 76-ото издание на кинофестивала в Кан, а водеща на церемонията беше дъщеря ѝ Киара Мастрояни. Редом до нея бе американският актьор Майкъл Дъглас, който бе удостоен с почетна награда "Златна палма". Кариерата на 78-годишния актьор се простира в пет десетилиетия.

Актрисата Ума Търман представи Дъглас, като го нарече "титан" и "звезда завинаги", а публиката го аплодира на крака. Общо 21 режисьори се борят за "Златната палма", включително 7 жени - рекорден брой за най-големия филмов фестивал в света.


Свързани новини

Пътят надолу е дълъг

25.04.2024

Дуото с нова песен

02.04.2024

Лъчо c ново солово парче

18.01.2024

Ново начало след скандаУна година

10.11.2023

Джони Деп е крал Луи XV

13.07.2023


flash