Гледай първия трейлър на продължението на епоса "Дюн"

Warner Bros и Legendary пуснаха първия официален трейлър на дългоочакваното продължение на научнофантастичната сага "Дюн".

Режисьор на лентата е Денис Вилньов, а действието продължава да се развива на Аракис, най-опасната и най-песъчливата планета във Вселената.

В "Дюн 2" Пол (Тимъти Шаламе) работи заедно с Чани (Зендая) и фремените, за да отмъсти на тези, които са унищожили семейството му, а на карта е поставена съдбата на Вселената.

Трейлърът показва Пол, който язди гърба на огромен пясъчен червей в пустините на Аракис, докато Чани и фремените го окуражават. Вижда се и новото попълнение в каста - Остин Бътлър, който влиза в ролята на другия племенник на барон Харконен - опасният Фейд-Рота.
 
Друго ново лице във втората част е актрисата Флорънс Пю - тя се превъплъщава в принцеса Ирулан Корино, която влиза в романтични отношения с Пол Атреидски.
 
Първата част на лентата излезе през 2021 година, беше номинирана за 10 награди "Оскар" и спечели шест. "В първия филм Пол е ученик, а във втория филм наистина виждаме как Пол се превръща в лидер", каза Шаламе пради дни в САЩ по време на първото показване пред публика на трейлъра.
 
Очаква се "Дюн 2" да излезе по кината в България на 3 ноември тази година.

Свързани новини

Филмът тръгва през октомври

25.09.2023

Гледаме предисторията на Игрите на глада

21.09.2023

Мартин Скорсезе се завръща с хит

15.09.2023

Джордж и Амал Клуни блестят във Венеция

01.09.2023

Русия забрани "Барби" и "Опенхаймер"

31.08.2023


flash