Мел Гибсън също почете Христо Живков

Американският актьор Мел Гибсън почете паметта на българина Христо Живков, който играе в неговия филм "Страстите Христови" от 2004 г. Гибсън е негов продуцент, режисьор и съсценарист.
 
Христо Живков почина на 48 години в петък вечерта в Лос Анджелис след битка с рака. Тъжната новина съобщи Димитър Стоянович в социалната мрежа: 

 
"Моят скъп приятел Христо загуби своята героична битка с рака. До последния момент той беше изпълнен с надежда и не загуби силата на духа си. Ще ми липсва, но знам, че страданието му е приключило и той има вечно блаженство. Бог да го пази!", споделя Мел Гибсън, цитиран от deadline.com.
 
В "Страстите Христови" Живков играе в ролята на Йоан Богослов. Филмът, който е с участието на звездите Джим Кавийзъл и Моника Белучи, спечели проходи от 612 милиона долара. След излизането на филма българският актьор поддържа връзка с Гибсън, като двамата се срещат няколко пъти през последните 19 години. Очакваше се Живков да участва и в продължението на филма, за което се говори отдавна. В "Страстите Христови" ключова роля имаше още един българин - Христо Шопов, който влезе в образа на Пилат Понтийски.
 
Христо Живков участва и в италианския филм "Занаятът на оръжията" през 2001 г. в ролята на Джовани де Медичи.

Свързани новини

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си Шинейд О'Конър

27.07.2023

10 незабравими песни на легендата

25.05.2023

Лиса Мари Пресли си отиде на едва 54

13.01.2023

Светът загуби две легенди

30.12.2022


flash