Търси в сайта...

"Индиана Джоунс 5" ще бъде представен през май в Кан

Световната премиера на петата част от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс ще бъде на на 76-ото издание на кинофестивала в Кан, предадоха световните медии, като цитираха организаторите на събитието.

Продукцията се казва "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" ("Indiana Jones and the Dial of Destiny") и ще бъде показана за първи път следващия месец, на 18 май.

Кинофорумът също ще отдаде специална почит на 80-годишния Харисън Форд и филмовата му кариера.
 
Премиерата на "Индиана Джоунс 5", режисиран от Джеймс Манголд, идва петнадесет години след тази на "Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп" от 2008 г. Четвъртата лента, разказваща историята на археолога, в чиято роля се превъплъщава Форд, също беше в Кан. Официално продукцията ще излезе в киносалоните в края на месец юни. 
 
Новият "Индиана Джоунс" показа първия си трейлър
 
Това ще бъде вторият голям филм, който ще бъде представен за първи път в рамките на 76-ото издание на проявата в Лазурния бряг, която тази година ще започне на 16 май и ще продължи до 27 май. 
 
На Френската Ривиера за първи път ще бъде показан новият филм на Мартин Скорсезе - "Убийците на цветната луна" ("Killers of the Flower Moon"). Филмът е продуциран е от платформата Apple TV + и е вдъхновен от романа "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" на Дейвид Гран. Той разказва за серийни убийства на индианци от 20-те години на миналия век. Продукцията на Скорсезе е с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро. Представянето е планирано за 20 май.
 
Цялата програма на кинофестивала в Кан предстои да бъде обявена на 13 април, пише БТА. 
 

Свързани новини

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024


flash