"Нейната дума" разкрива всичко за разследването срещу Харви Уайнстийн

Актрисите Кери Мълиган ("Момиче с потенциал") и Зои Казан ("Заговорът срещу Америка") влизат в ролите на разследващите журналисти от "Ню Йорк Таймс" Меган Туи и Джоди Кантор, които работят съвместно по една от най-важните истории на нашето съвремие - история, която разби продължилото десетилетия мълчание по темата за сексуалното насилие в Холивуд и завинаги промени света ни.

"Нейната дума" ("She Said") е филм по едноименната книга на журналистките, посветена на силата на разследващата журналистика и проследява пътя, който изминават репортерите и редакторите в безспирното преследване на истината.

Меган Туи и Джоди Кантор са лауреатки на наградата "Пулицър" за статиите си в "New York Times" от 2017 г., в които те разкриха сексуалните престъпления на холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

Вследствие на разкритията той беше обвинен от близо сто жени от Холивуд в сексуални посегателства. Сред жените, засегнати от сексуалния хищник имаше и известни имена в киното. В момента Уайнстийн излежава 23-годишна присъда в затвора в Ню Йорк след като беше осъден за сексуално насилие срещу две жени. Той отрича обвиненията.

"Мисля, че това е важна история, която трябва да се разкаже.", коментира Брад Пит, който е продуцент на филма заедно с гиганта Universal Pictures.

Филмът подчертава куража на потърпевшите и свидетелите, които избраха да разкажат своите истории и така да сложат край на господството на холивудския продуцент Харви Уайнстийн, разкривайки неговите сексуални похождения и давайки началото на мощното движение срещу сексуалното насилие #MeToo.

"Нейната дума" ще излезе по кината на 9 декември. 


Свързани новини

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024


flash