Крис Хемсуърт поставя кариерата си в киното на пауза заради страх от тежка болест

Актьорът Крис Хемсуърт обяви, че си взема почивка от киното, след като е научил, че има повишен риск да развие на болестта на Алцхаймер.
 
Звездата от "Тор" разбра това, след като се е подложил на тестове като част от документалната поредица "Limitless" на Disney+, която тръгна на стрийминг платформата преди броени дни. Автор на любопитния проект е култовият режисьор Дарън Ароновски. 
 
В поредицата "Limitless" Крис Хемсуърт изследва тялото си и начините да се живее по-дълго и по-здравословно. В последния епизод от сериала, който все още не е излъчен, актьорът разсъждава върху смъртта и стремежът на съвременния човек към вечен живот. Пред сп. Vanity Fair звездата споделя, че именно това е любимият му епизод. 
 
 
Хемсуърт разкрива, че изследванията в рамките на проекта потвърждават неговия "най-голям страх" и добавя, че сега ще се опита да предприеме "превантивни стъпки".
 
Австралийската звезда е научил, че има две копия на гена ApoE4 - едно от майка си и едно от баща си, което прави между осем и десет пъти по-вероятно да развие болестта в сравнение с хората, които ги нямат. Между два и три процента от населението е с две копия на този ген. Всъщност, дядото на актьора е бил с Алцхаймер.
 
"Не е като да си подавам оставката", казва Хемсуърт, но добавя, че новината "наистина провокира нещо в мен да искам да си взема почивка".
 
"Ако погледнете към превенцията на болестта на Алцхаймер, ползата от предпазните стъпки е, че те засягат останалата част от живота ви", обяснява актьорът. "Всичко е въпрос на управление на съня, стреса, храненето, движението... Това са едни и същи инструменти, които трябва да се прилагат последователно".
 
Актьорът обясни, че не е диагностициран с болестта на Алцхаймер, но е бил предупреден за повишения риск.
 
"Това не е предетерминиран ген, но е силна индикация", каза той. "Мисля, че преди десет години се смяташе за повече от определящ".
 
Сега 39-годишният актьор планира да си вземе почивка от актьорството, след като приключи рекламното турне за "Limitless", както и останалите му ангажименти по този договор.
 
Той ще се прибере в Австралия, за да бъде повече време с партньорката си - актрисата Елза Патаки, и с трите им деца.
 
Все пак ще гледаме Крис Хемсуърт отново на големия екран - той играе във "Furiosa" - продължението на филма "Лудия Макс" на режисьора Джордж Милър. Снимките вече приключиха и филмът е в постпродукция. Премиерата му се очаква през 2024 г. 

Свързани новини

Русия забрани "Барби" и "Опенхаймер"

31.08.2023

Ето кой ще се превъплъти в иконата

05.06.2023

Черната пантера се завръща

04.10.2022

"Майка" е родната номинация за Оскар

07.09.2022

Скандалът с Milli Vanilli излиза на филм

02.09.2022


flash