Брадли Купър блести в новата история за "Bullitt" на Стивън Спилбърг

Стивън Спилбърг избра Брадли Купър за главната роля в нов филм, базиран на екшън класиката от 1968 г. "Bullitt" ("Булит").
 
Variety пише, че новият филм ще проследи ченгето от Сан Франциско Франк Булит в изцяло ново приключение, което означава, че е по-малко римейк, а повече продължение на историята. Освен режисурата на Спилбърг, Джош Сингър ("The Post", "Spotlight") пише сценария на филма, докато Спилбърг и Купър продуцират заедно с Кристи Макоско Кригер.
 
Оригиналният "Bullitt" е режисиран от Питър Йейтс и е базиран на романа на Робърт Л. Фиш от 1963 г. "Mute Witness". Стив Маккуин играе полицаят, който разследва смъртта на защитен мафиотски информатор. Маккуин прави култови каскади с емблематичния зелен Мустанг, сътворявайки една от най-добрите поредици от автомобилни преследвания в историята на киното. 
 
 
Синът на Маккуин, Чад Маккуин, и внучката на актьора - Моли Маккуин, са изпълнителни продуценти на новия филм. Името и подробностите за сюжета все още не са разкрити. 
 
Брадли Купър - неузнаваем в ролята на Ленард Бърнстейн
 
Преди обаче да влезе в обуките на полицая Булит, Купър ще се превъплъти в големия композитор Ленард Бърнстейн в "Maestro". Филмът ще се излъчва по Netflix следващата година. Тук Купър се режисира сам, но отново работи със Спилбърг и Сингър, които са съответно продуцент и сценарист. 

Свързани новини

Филмът тръгва през октомври

25.09.2023

Гледаме предисторията на Игрите на глада

21.09.2023

Мартин Скорсезе се завръща с хит

15.09.2023

Брадли Купър е неузнаваем в "Маестро"

07.09.2023

Джордж и Амал Клуни блестят във Венеция

01.09.2023


flash