Даниел Крейг става един от супергероите на Marvel

Даниел Крейг ще се присъедини към филмовата вселена на Marvel.
 
Британската кинозвезда ще се превъплъти в образа на асгардския воин Балдер Храбрият. Той е полубрат на Тор (Крис Хемсуърт), Хела (Кейт Бланшет) и Локи (Том Хидълстън) и ще има свой собствен сериал в стрийминг платформата Disney+, пише Бгнес.
 
Всъщност Даниел Крейг вече трябваше да се появи във филмовата вселена на Marvel като Балдер Храбрият, в "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта". В някакъв момент обаче героят на Крейг е изрязан от филма и не са заснети сцени за "Доктор Стрейндж". 
 
Не е известно какъв ще бъде сюжетът на сериала с Даниел Крейг, макар че в комиксите има много материали с участието на Балдер Храбрия, които да бъдат адаптирани. В канона на комиксите Балдер е полубрат на Тор и технически е наследник на трона на Асгард след смъртта на баща им Один и отказа на Тор да стане крал. Също така е известно, че той е широко обичан и почитан от асгардските народи.
 
На този етап от продължението на филмовата вселена на Marvel обаче Асгард е унищожен от огнения демон Съртър заедно с Хела, а Тор отказва трона, отстъпвайки го на Валкирия (Теса Томпсън). Към момента на "Тор: Любов и гръм" Валкирия е кралица на Новия Асгард на Земята, което може да породи конфликт с Балдер. Макар че Балдер обикновено е представян като благородна и героична фигура, ще бъде интересно да видим какво ще донесе Даниел Крейг на героя.

Свързани новини

Идват "Лоши момчета 4"

02.02.2023

Невероятно, но истина

01.02.2023

За Джон Уилямс и още рекорди на Оскарите

27.01.2023

"Блондинка" е най-нехаресваният филм

25.01.2023

Актьорът е купил правата

23.01.2023


flash