Даниел Крейг става един от супергероите на Marvel

Даниел Крейг ще се присъедини към филмовата вселена на Marvel.
 
Британската кинозвезда ще се превъплъти в образа на асгардския воин Балдер Храбрият. Той е полубрат на Тор (Крис Хемсуърт), Хела (Кейт Бланшет) и Локи (Том Хидълстън) и ще има свой собствен сериал в стрийминг платформата Disney+, пише Бгнес.
 
Всъщност Даниел Крейг вече трябваше да се появи във филмовата вселена на Marvel като Балдер Храбрият, в "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта". В някакъв момент обаче героят на Крейг е изрязан от филма и не са заснети сцени за "Доктор Стрейндж". 
 
Не е известно какъв ще бъде сюжетът на сериала с Даниел Крейг, макар че в комиксите има много материали с участието на Балдер Храбрия, които да бъдат адаптирани. В канона на комиксите Балдер е полубрат на Тор и технически е наследник на трона на Асгард след смъртта на баща им Один и отказа на Тор да стане крал. Също така е известно, че той е широко обичан и почитан от асгардските народи.
 
На този етап от продължението на филмовата вселена на Marvel обаче Асгард е унищожен от огнения демон Съртър заедно с Хела, а Тор отказва трона, отстъпвайки го на Валкирия (Теса Томпсън). Към момента на "Тор: Любов и гръм" Валкирия е кралица на Новия Асгард на Земята, което може да породи конфликт с Балдер. Макар че Балдер обикновено е представян като благородна и героична фигура, ще бъде интересно да видим какво ще донесе Даниел Крейг на героя.

Свързани новини

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024

Тъмната страна на историята

10.04.2024


flash