Търси в сайта...

Финалът на "Домът на дракона" разби зрителския рекорд

Първият сезон на "Домът на дракона" е факт. Сериалът завърши с огромен рейтинг, съобщиха от HBO. Популярната фентъзи драма привлече над 9 милиона зрители за финалния епизод, което го превърна в най-силната вечер за мрежата след края на "Игра на тронове" през 2019 г.
 
Говорейки за финала на "Домът на дракона" (House Of The Dragon"), председателят и главен изпълнителен директор на HBO и HBO Max Кейси Блойс заяви, че мрежата е развълнувана да види как сериалът запалва феновете на "Игра на тронове" по целия свят. Компанията също така се радва, че сериалът е успял да привлече нови зрители, които за първи път откриват света на Вестерос. 
 
Всички епизоди на "Домът на дракона", включително финалът, до момента са гледани средно от 29 милиона зрители в САЩ. Това е повече от три пъти над средната аудитория. Извън САЩ сериалът надмина осмия сезон на "Игра на тронове", превръщайки се в най-гледаното заглавие на HBO в историята в Латинска Америка, Европа, Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.Сериалът е достъпен в 39 латиноамерикански държави, 21 територии в Европа и в Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.
 
Сценарист на "Домът на дракона" е Райън Кондал, действието се развива 300 години преди събитията в "Игра на тронове" и разказва историята на Дом Таргариен, която приключва на финала на сезона. Първият сезон представя събитията, довели до гражданската война за наследството на трона, известна като Танца на драконите, която ще бъде разгледана в останалите части на сериала.
 
Снимките на втората част ще започнат в началото на 2023, но не е ясно дали и премиерата на новия сезон ще бъде през същата година.

Свързани новини

Нов сезон на любимия сериал

18.01.2023

Алек Алексиев гостува в Radiocast

29.12.2022

MTV EMA 2022: Кои са наградените

14.11.2022

Церемонията е на 13-ти в Дюселдорф

02.11.2022

Гласуването за наградите на MTV започна

13.10.2022


flash