Продължението на "Константин" с Киану Рийвс официално е на ход

Един от емблематичните филмови персонажи - Джон Константин, претворен от кинозвездата Киану Рийвс, се завръща за още.

Официално бе потвърдено, че ще се снима нов филм за легендарния екзорсист и ловец на демони. Втората част на "Константин" ще бъде режисирана отново от Франсис Лорънс ("Червената лястовица", "Игрите на глада"). Тъй като снимките стартират догодина, премиерата се очаква през 2024 година, но официалната дата не е обявена. 

Първата част на филма на ужасите излиза на голям екран през 2005 г., като прави фурор и печели над 200 млн. долара в  световния боксофис.

Deadline пише, че зад сценария на новия "Константин" стои именитият Акива Голдсман, който е автор на хитови заглавия, сред които "Аз съм легенда", "Аз, роботът" и "Красив ум". Той ще е и продуцент на филма заедно с Джей Джей Ейбрамс и Хана Мингела.

Героят Джон Константин се появява за първи път в комиксите на Алън Мур през 80-те години на миналия век. Мур е автор на легендарни комикси като "Ви като Вендета" и "Пазителите", след което създава и образа на британския окултист и специалист по демоните. "Константин" е вдъхновен от комиксите, но не може да се определи като филм за супергерой. 
 
За момента от Warner Bros., които стоят зад проекта, не разкриват повече подробности около продължението. Естествено, най-важното за всички е, че Киану Рийвс се завръща в едно от най-култовите си превъплъщения. И по-всичко личи, че този път ще е доста по-успешно от продължението на "Матрицата" например. 

Свързани новини

"Идолът" скандализира Кан

23.05.2023

От 26 май филмът тръгва по кината

22.05.2023

Виж най-горещите премиери в Кан

16.05.2023

Първи трейлър на "Дюн 2"

05.05.2023

Бракът на звездата приключи

03.05.2023


flash