Зендая направи историческо постижение на наградите "Еми"

Сериалите "Наследници" и "Тед Ласо" взеха водещите награди за телевизия "Еми". Церемонията се отличи с първите награди за южнокорейски актьори от глобалната сензация "Игра на калмари", изтъква Асошиейтед прес. Още нещо отличително -  блясъкът се върна на церемонията с много ярки цветове в тоалетите на участниците и гостите, коментира агенцията. 
 
"Благодаря, че създадохте безопасна среда за заснемането на този толкова труден сериал", каза Зендая, удостоена за втори път за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в "Еуфория". По този начин звездата стана най-младата актриса, която печели две поредни награди "Еми" за главна роля в драматичен сериал. "Най-силното ми желание бе "Еуфория" да помогне и да изцери хората. Благодаря на всеки, който сподели историята си с мен", каза още актрисата от сцената.
 
"Наследници" подели наградите в категориите за драматичен сериал с дръзката южнокорейска поредица "Игра на калмари". Ли Джун-дже стана първият азиатец, спечелил "Еми" за актьор в драматичен сериал. "Благодаря, че показа така креативно на екран проблемите, пред които всички се изправяме в живота си", обърна се той към създателя на сериала Хуанг Донг-хьок, спечелил режисьорската награда "Еми" за драматичен сериал. На корейски език Лий благодари на публиката в родината си.
 
Зад кулисите Хуанг каза, че това е "голям момент за нас", а Лий посочи, че очаква наградите да отворят вратите и пред други корейски актьори.
 
Джейсън Съдейкис и Джийн Смарт обраха актьорските трофеи, но церемонията създаде нови носители на "Еми" с отличаването на Лизо, Кинта Брънсън и Шерил Лий Ралф за "Начално училище Абът".
 
Брънсън, създател и звезда в сериала, спечели "Еми" за сценарий на комедиен сериал. "Начално училище Абът" на Ей Би Си, номиниран и за най-добра комедийна поредица, е рядък ярък лъч за телевизионната компания в ерата на доминация на стрийминг платформите и кабелните мрежи.
 
Певицата Лизо също произнесе вдъхновяващо слово при получаването на наградата за най-добър сериал за поредицата си "Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls''. "Когато бях малка, исках само да се видя в медиите. Някой дебел като мен, чернокож като мен, красив като мен", каза тя и развълнува публиката. 
 
 
 
Актрисата Селма Блеър, която говори публично за заболяването си от множествена склероза и се появи с бастун на сцената, също бе бурно аплодирана.
 
Брет Голдстийн спечели приза за най-добър актьор в поддържаща комедийна роля за "Тед Ласо", а наградите за поддържащи роли в драматичен сериал отидоха при Матю Макфайдън от "Наследници" и Джулия Гарнър от "Озарк".
 
"Белият лотус" обра няколко трофея, включително и за най-добър лимитиран сериал.
 
Телевизионната водеща Опра Уинфри връчи първата статуетка "Еми" в церемонията на звездата Майкъл Кийтън за ролята му в "Абстиненция".
 
Аманда Сейфрид спечели трофея за най-добра актриса в лимитиран сериал за превъплъщението си в "Dropout"като Елизабет Холмс. Тя благодари на семейството, приятелите си и дори на кучето си Фин.

Свързани новини

Какво ще направите?

27.03.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash