Ал Пачино иска Тимъти Шаламе да изиграе ролята му в "Жега 2"

Големият холивудски ас Ал Пачино смята, че Тимъти Шаламе е идеалният избор да играе по-млада версия на персонажа му в евентуално продължение на криминалната драма "Жега", съобщи life.dir.bg.
 
Актьорът ветеран се превъплъщава в ролята на обсебващия полицай лейтенант Винсънт Хана, който издирва главния престъпник Нийл Макколи (Робърт Де Ниро) и неговата банда в трилъра на сценариста и режисьора Майкъл Ман. Ман е написал роман, чието действие се развива преди и след събитията в лентата от 1995.
 
Според 82-годишния Пачино младият му колега би бил идеален за главната роля, ако продължението бъде филмирано. Запитан кого би искал да види в образа на младия Винсънт, холивудската легенда отговаря: "Тимъти Шаламе. Имам предвид, той е чудесен актьор и изглежда страхотно".
 
Пачино и Робърт де Ниро, заедно с продуцента Арт Линсън, присъстваха в края на миналата седмица на ретроспективна прожекция на "Жега" в Ню Йорк в рамките на кинофестивала "Трайбека". Майкъл Ман пропусна събитието заради положителен тест за Covid-19.
 
Режисьорът направи видеообръщение към гостите преди прожекцията, споделяйки разочарованието си, че не може да бъде с тях.
 
Присъстващите получиха копие от "Жега 2" - роман, написан от Майкъл Ман съвместно с Мег Гардинър, който трябва да излезе през август. Преди време сценаристът сподели, че отдавна е възнамерявал да напише продължение на култовата история.

Свързани новини

Комедия с Клуни и Робъртс наесен

01.07.2022

Брад Пит ще приключи с киното

24.06.2022

"Топ Гън: Маверик" е близо до милиарда

23.06.2022

Ето как пее актьорът Остин Бътлър

14.06.2022

Марина Кискинова с ново видео

14.06.2022


flash