Търси в сайта...

"Топ Гън: Маверик" разби световния боксофис

Тридесет и шест години след като "Топ Гън" превърна Том Круз в световна суперзвезда и се настани трайно в попкултурата, най-дългоочакваното продължение на годината - "Топ Гън: Маверикразби световния боксофис. 

Продължението на култовия филм от 1986 година реализира продажби на билети на стойност 134 милиона долара от рекордните 4732 северноамерикански кина в първия си уикенд. Екшън приключението на Paramount и Skydance се очаква да събере 151 милиона долара с днешните прожекции. 

В международния боксофис продължението на "Топ Гън" достигна 124 млн. долара - което е впечатляващо, като се има предвид, че филмът не се прожектира на големи пазари като Русия и Китай.
 
 
С "Топ Гън: Маверик" Том Круз успява да направи и най-успешния си касов дебют в близо 40-годишната си кариера досега, включително първият, който надхвърля 100 млн. долара. 
 
Освен това филмът е едно от най-силните киносъбития в периода след пандемията, като вече се мери с филмите "Спайдър-мен: Няма път към дома" (260 млн. долара), "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" (187 млн. долара) и "Батман" (134 млн. долара).

Филмът е безспорен успех! Лентата първо получи страхотни отзиви след премиерата си на кинофестивала в Кан, а феновете, които изпитваха огромна дози носталгия и дълго очакваха връщането на Круз в пилотската кабина, са напълно удоволетворени. 

Въздушните сцени и каскади на Маверик, които Круз до голяма степен прави сам, наистина спират дъха. Спокойно може да се каже, че филмът вече е класика!  От една страна заради огромното наследство от първата част, което е защитено много талантливо, но също така  заради липсата на голямо количество компютърни ефекти, които правят усещането във въздуха още по-реално и адреналиново. 


Свързани новини

18 милиона долара загуби

12.07.2024

100 години преди "Игра на тронове"

24.06.2024

След две години чакане

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024


flash