"Топ Гън: Маверик" разби световния боксофис

Тридесет и шест години след като "Топ Гън" превърна Том Круз в световна суперзвезда и се настани трайно в попкултурата, най-дългоочакваното продължение на годината - "Топ Гън: Маверикразби световния боксофис. 

Продължението на култовия филм от 1986 година реализира продажби на билети на стойност 134 милиона долара от рекордните 4732 северноамерикански кина в първия си уикенд. Екшън приключението на Paramount и Skydance се очаква да събере 151 милиона долара с днешните прожекции. 

В международния боксофис продължението на "Топ Гън" достигна 124 млн. долара - което е впечатляващо, като се има предвид, че филмът не се прожектира на големи пазари като Русия и Китай.
 
 
С "Топ Гън: Маверик" Том Круз успява да направи и най-успешния си касов дебют в близо 40-годишната си кариера досега, включително първият, който надхвърля 100 млн. долара. 
 
Освен това филмът е едно от най-силните киносъбития в периода след пандемията, като вече се мери с филмите "Спайдър-мен: Няма път към дома" (260 млн. долара), "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" (187 млн. долара) и "Батман" (134 млн. долара).

Филмът е безспорен успех! Лентата първо получи страхотни отзиви след премиерата си на кинофестивала в Кан, а феновете, които изпитваха огромна дози носталгия и дълго очакваха връщането на Круз в пилотската кабина, са напълно удоволетворени. 

Въздушните сцени и каскади на Маверик, които Круз до голяма степен прави сам, наистина спират дъха. Спокойно може да се каже, че филмът вече е класика!  От една страна заради огромното наследство от първата част, което е защитено много талантливо, но също така  заради липсата на голямо количество компютърни ефекти, които правят усещането във въздуха още по-реално и адреналиново. 


Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash