Търси в сайта...

Ето кои са десетте най-любими драматични филма

"Титаник" е най-любимият драматичен филм. 
 
Блокбъстърът от 1997, режисиран от Джеймс Камерън и с участието на звездите Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет, излезе начело в ново проучване във Великобритания. Лентата за потъването на едноименния кораб беше избрана от една четвърт от гласувалите над 2000 британци в анкетата на Showcase Cinemas.
 
"Гладиатор" с Ръсел Кроу заема втората позиция. Култовата лента на Ридли Скот е последвана от още два филма с Оскар - "Речта на краля" и "Абатството Даунтън".
 
"Смело сърце" и "Бен Хур" също влизат в списъка с най-любимите драми, заедно с "Дюнкерк" на Кристофър Нолан, "12 години в робство", "Гордост и предразсъдъци" и "1917".
 
Ето и пълното подреждане: 
1. "Titanic"
2. "Gladiator"
3. "The King's Speech"
4. "Downton Abbey"
5. "Braveheart"
6. "Dunkirk"
7. "12 Years A Slave"
8. "Pride and Prejudice"
9. "Ben-Hur"
10. "1917"
 
Наскоро режисьорът на "Титаник" Джеймс Камерън разкри, че се надява да прави шестчасови филми за стрийминг услуги като Netflix и се наслаждава на "хаоса", който настъпи в Холивуд от възхода на стрийминг платформите.
 
"Не се страхувам. Харесвам промяната. Аз съм дете на 60-те. Харесвам, когато нещата са хаотични. Мисля, че това, което можем да видим, е разширена форма на кино. Искам да направя филм, който е дълъг шест часа и два часа и половина по едно и също време. Същият филм. Можете да го предавате поточно в продължение на шест часа или можете да отидете и да изпитате по-кондензирана, увеселителна, потапяща версия на това изживяване в киносалон. Просто единият е романът, а другият филмът. Защо не? Използвайте тези платформи по начини, които не са правени досега.", каза 67-годишният режисьор, който скоро се завръща на големия екран с продължението на "Аватар: Пътят на водата ("Avatar: The Way of Water").
 
Първият трейлър от продукцията беше показан по време на изложението СинемаКон в Лас Вегас, но все още не е наличен в Интернет. Форумът всяка година събира собственици на киносалони, изложители и представители на холивудски студиа. Според Камерън продължението на "Аватар" цели да "премине границите на това, което киното може да направи". 
 
"Аватар: Пътят на водата" ще бъде в киносалоните в края на годината. Първият филм донесе приходи от около 2,8 милиарда щатски долара след излизането си на голям екран през 2009. 

Свързани новини

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024


flash