Minecraft се превръща във филм, ето с кого преговарят за главната роля

Хитовата компютърна игра Minecraft ще оживе на големия екран. Продуцентите от Warner Bros. в момента преговарят със звездата от "Aquaman" Джейсън Момоа за главната роля. Новината, очаквано, предизвика голям отзвук и е споделена от всички световни издания за кино. 

Режисьорът Джаред Хес, който стои зад заглавията "Наполеон Динамит" и "Начо Либре", ще бъде начело на филма. Проектът ще стреми да надскочи успеха на други адаптации на видеоигри като "Детектив Пикачу", "Соник", и др. 

Подробностите за предстоящия филм обаче още се пазят в тайна, и не става известно точно как играта, в която се строят сгради, ще се превърне във вълнуващо кино преживяване. 
 
The Hollywood Reporter припомня, че идеята за филм по Minecraft е валидна от 2014 година и досега няколко режисьори биват привлечени, но впоследствие напускат проекта. 
 
Играта Minecraft излиза през 2011 г. и е продадена в повече от 200 милиона копия по целия свят, с над 100 милиона активни играчи в продължение на 10 години след стартирането си.
 
Междувременно, Момоа продължава да е много зает актьор. Той бе избран да играе злодея в поредния епизод на "Бързи и яростни", който обаче ще даде началото на заключителната история на култовия франчайз. Финалът на сагата ще бъде разказан в два филма, първият от които ще излезе догодина. 
 
Режисьорът е Джъстин Лин, а редовните членове на актьорския състав - Вин Дизел, Мишел Родригес и Тайриз Гибсън също ще се завърнат, за да завършат славния път, който започнаха заедно преди повече от 20 години. 

Свързани новини

Какво ще направите?

27.03.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash