Minecraft се превръща във филм, ето с кого преговарят за главната роля

Хитовата компютърна игра Minecraft ще оживе на големия екран. Продуцентите от Warner Bros. в момента преговарят със звездата от "Aquaman" Джейсън Момоа за главната роля. Новината, очаквано, предизвика голям отзвук и е споделена от всички световни издания за кино. 

Режисьорът Джаред Хес, който стои зад заглавията "Наполеон Динамит" и "Начо Либре", ще бъде начело на филма. Проектът ще стреми да надскочи успеха на други адаптации на видеоигри като "Детектив Пикачу", "Соник", и др. 

Подробностите за предстоящия филм обаче още се пазят в тайна, и не става известно точно как играта, в която се строят сгради, ще се превърне във вълнуващо кино преживяване. 
 
The Hollywood Reporter припомня, че идеята за филм по Minecraft е валидна от 2014 година и досега няколко режисьори биват привлечени, но впоследствие напускат проекта. 
 
Играта Minecraft излиза през 2011 г. и е продадена в повече от 200 милиона копия по целия свят, с над 100 милиона активни играчи в продължение на 10 години след стартирането си.
 
Междувременно, Момоа продължава да е много зает актьор. Той бе избран да играе злодея в поредния епизод на "Бързи и яростни", който обаче ще даде началото на заключителната история на култовия франчайз. Финалът на сагата ще бъде разказан в два филма, първият от които ще излезе догодина. 
 
Режисьорът е Джъстин Лин, а редовните членове на актьорския състав - Вин Дизел, Мишел Родригес и Тайриз Гибсън също ще се завърнат, за да завършат славния път, който започнаха заедно преди повече от 20 години. 

Свързани новини

Филмът тръгва през октомври

25.09.2023

Гледаме предисторията на Игрите на глада

21.09.2023

Мартин Скорсезе се завръща с хит

15.09.2023

Джордж и Амал Клуни блестят във Венеция

01.09.2023

Русия забрани "Барби" и "Опенхаймер"

31.08.2023


flash