"Викингът" се бори за съдбата си в Исландия

След големия успех на "Вещицата" и "Фарът", един от най-добрите и отличителни режисьори на своето поколение Робърт Егърс ни предлага ново, изключително оригинално киноизживяване с безкомпромисния исторически епос "Викингът".
 
Филмът ще ни отведе в Исландия в началото на Х век и ще ни разкрие на какво е способен и колко далеч може да стигне човек, жадуващ за справедливост. 
 
Базиран на древната скандинавска легенда, която вдъхновява Хамлет на Уилям Шекспир, "Викингът" разказва историята на младия викингски принц Амлет, който е тласнат по пътя на отмъщението, след като става свидетел на убийството на баща си, загинал от ръката на неговия собствен брат. 

За да сбъдне предопределението си и да се превърне в господар на собствената си съдба, Амлет трябва да преодолее смъртната опасност на красивата, но непрощаваща природа на Исландия, да се бие с вражески кланове и да се изправи пред могъщите и мистериозни сили от митовете и легендите на викингите, а накрая да се изправи срещу най-големия си враг – собствената си кръв. 

"Викингът" влиза по кината от 22 април 2022 г. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash