"БНТ Представя": "Слънцето на българската сцена" – филм за Татяна Лолова

Тази вечер, 23 февруари (сряда), започват новите епизоди от поредицата "БНТ Представя" по БНТ 1. Зрителите ще се насладят на филмa-емоция "Слънцето на българската сцена", който разказва за живота на една от най-обичаните български актриси - Татяна Лолова. 
 
В сюжета са вплетени части от автобиографията ѝ "½ живот", както и е използван уникалният ѝ глас, наситен със заряда и всички характеристики на нейната неповторима артистична натура. 
 
Локациите в София, които са използвани във филма, са обвързани с живота на Лолова. Снимките са проведени в Сатиричен театър "Алеко Константинов", Театър 199 "Валентин Стойчев", Театър "София" и кино "Влайкова". Интервюирани са театралният режисьор проф. Пламен Марков, който разказва своите спомени с Татяна от годините му като директор на Сатиричния театър. 
 
Актьорът Ириней Константинов се връща в периода, в който са работили с Татяна Лолова в театър "София" и нейните най-запомнящи се роли от същото време. Режисьорите Иван Ничев, Георги Стоянов и Илиян Джевелеков споделят пред телевизионната публиката за работата си с актрисата в киното. 
 
В документалната продукция "БНТ Представя" споделят много лични спомени за Татяна Лолова и директорът на Театър 199 Ана Монова, режисьорът Съни Сънински, актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов. Зрителите ще видят и дома на актрисата, в който нейната снаха Нели Светославова открехва завесата към личното пространство на Татяна Лолова.
 
Гледайте поредицата "БНТ представя" на 23 февруари, сряда от 21:00 ч., по БНТ 1
 
Документалната поредица "БНТ представя" създава запомнящи се образи на личности, на които дължим напредък и достижения в духовната сфера, откроява създаденото от тях и дава пример за отдаденост и мисия. В поредицата ще видите хора на изкуството и културата, учени, спортисти и др., които имат актуална, общественозначима дейност в момента и са в разцвета на творческия си и интелектуален потенциал.

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash