Филмът "Ботев" с премиерна дата и официален трейлър

Най-новият филм за поета и революционер Христо Ботев скоро ще завладее екраните. Лентата ще излезе навръх националния ни празник 3 март.

А на днешния ден, когато отбелязваме 174 години от рождението на Христо Ботев, в мрежата бе публикуван официалният трейлър на филма "Ботев", дело на режисьора Максим Генчев. Оператор е Христо Генков. Филмът е заснет с дарения и с участието на много доброволци, включително от родния град на поета Калофер.

Ролята на Христо Ботев е поверена на младия актьор от Бургаския театър Деян Жеков. Приликата между двамата е поразителна. 

Режисьорът поверява ролята на убиеца на Ботев - Джам Бол - на режисьора и актьор Ники Илиев. На снимачната площадка се изявява и синът на режисьора - Матей Генчев, в ключовата роля на Никола Обретенов. Обретенов е сред малцината оцелели от четата на Ботев, а някои историци сочат именно него като предателя и убиеца на Ботев. В образа на любимата на поета - Венета, виждаме актрисата Неда Спасова. 

След премиерата на филма по кината, той ще бъде прожектиран и в училищата, по инициатива на кмета на Калофер, който е патрон на инициативата. 


Свързани новини

"В Сърцето на Машината" тръгва по кината

21.01.2022

Джейсън Момоа остана сингъл

13.01.2022

Срещу тъмната страна на Луната

11.01.2022

Ето кой спечели Златните глобуси

11.01.2022

Chris Noth - аут от финала

06.01.2022


flash