Филмът "Ботев" с премиерна дата и официален трейлър

Най-новият филм за поета и революционер Христо Ботев скоро ще завладее екраните. Лентата ще излезе навръх националния ни празник 3 март.

А на днешния ден, когато отбелязваме 174 години от рождението на Христо Ботев, в мрежата бе публикуван официалният трейлър на филма "Ботев", дело на режисьора Максим Генчев. Оператор е Христо Генков. Филмът е заснет с дарения и с участието на много доброволци, включително от родния град на поета Калофер.

Ролята на Христо Ботев е поверена на младия актьор от Бургаския театър Деян Жеков. Приликата между двамата е поразителна. 

Режисьорът поверява ролята на убиеца на Ботев - Джам Бол - на режисьора и актьор Ники Илиев. На снимачната площадка се изявява и синът на режисьора - Матей Генчев, в ключовата роля на Никола Обретенов. Обретенов е сред малцината оцелели от четата на Ботев, а някои историци сочат именно него като предателя и убиеца на Ботев. В образа на любимата на поета - Венета, виждаме актрисата Неда Спасова. 

След премиерата на филма по кината, той ще бъде прожектиран и в училищата, по инициатива на кмета на Калофер, който е патрон на инициативата. 


Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash