В очакване на новия хит на Ridley Scott "Последният дуел"

Дори тишината може да бъде динамична. Думите са на легендарния режисьор Ridley Scott ("Гладиатор"), който повдига завесата към работния процес в една от най-очакваните мащабни продукции тази есен - историческия епос "Последният дуел".
 
Филмът е визуално впечатляваща и провокираща мисълта епична драма, изследваща вездесъщата власт на мъжете, субективността на правосъдието, силата на куража и готовността на една жена да се опълчи сама срещу статуквото, в името на истината.
 
Специално видео зад кулисите разкрива любопитни подробности около създаването на филма. Акцентът е върху творческия подход на Scott и неподправената страст и интензитет, с който той реализира всяка сцена - от най-интимните човешки взаимоотношения до големите битки и масовки.
 
 
В лентата ще имаме удоволствието да видим играта на звездите Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer и Ben Affleck.
 
Действието се развива през 1386 и разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Jean de Carrouges (Matt Damon), който открива, че съпругата му Marguerite (Jodie Comer) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Jacques Le Gris (Adam Driver). Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Marguerite не са истина, de Carrouges предизвиква на официален дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Le Gris. Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край.
 
Сценарист е Nicole Holofcener (Can You Ever Forgive Me?), заедно с Matt Damon и Ben Affleck ("Добрият Уил Хънтинг"), които адаптират вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Eric Jager.
 
Премиерата на филма е на 15 октомври.
 

Свързани новини

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024


flash