Търси в сайта...

21 години по-късно: снимат продължение на "Гладиатор"

Британският режисьор Ridley Scott разкри плановете си да заснеме продължение на хитовата си историческа драма "Гладиатор", информира life.dir.bg. 
 
В скорошно интервю 83-годишният кинодеец обяви, че ще бъде готов да пристъпи към заснемането на продължението, след като приключи работата си над следващия си проект, посветен на Napoleon Bonaparte.
 
Понастоящем той е фокусиран върху филма "Kitbag" ("Войнишка торба"), проследяващ началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Joséphine, която става негова съпруга през 1796.
 
"Вече имам написан сценарий за следващия "Гладиатор", така че когато приключа работата над филма за Napoleon, ще мога да се заема с продължението", казва Ridley Scott.
 
Очаква се лентата "Kitbag" да бъде пусната в салоните през 2023, което означава, че продължението на "Гладиатор" може да бъде готова най-рано през 2024.
 
Изпълнителят на главната роля Russell Crowe обаче, който спечели "Оскар" за изпълнението си, няма да се завърне в продължението, тъй като героят му срещна гибелта си в оригиналния филм.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash