"В Сърцето на Машината" иска да промени представите за българско кино

Финалният трейлър на новия дългоочакван филм на режисьора Мартин Макариев ("Вила Роза", "Привличане", "Диви и Щастливи") е вече факт. "В Сърцето на Машината" се очаква да завладее големия екран в началото на 2022. 
 
 
Мащабната българска продукция проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години, а мощният му емоционален заряд е разгърнат от впечатляващ актьорски състав, визуално оформление и авторска музика.
 
Идеята за филма се ражда преди повече от десетилетие от случка, близка за семейството на самия Макариев, която Борислав Захариев превръща във въздействащ сценарий. Композиторът Виктор Стоянов, работил и с легендарния Ханс Цимер, развива убедителността на разказа чрез музиката, писана специално за продукцията. "Най-важното за нас е този филм да бъде гледан на голям екран. Правен е само и единствено за кино, което е и причината да забавим малко премиерата му. Цялостната продукция и работата по "В Сърцето на Машината" ни отне повече от 5 години и искаме зрителите да могат да се насладят на всеки кадър и на всяка нота в него.", споделя Макариев.
 
Действието на филма се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Странно стечение на обстоятелствата изправя група от тях срещу надзорниците им и ръководството, като поставя на дълбоко, разтърсващо изпитание моралните граници на всеки от замесените, за да докаже, че човечността и надеждата могат да се родят на най-неочакваните места. 
 
Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима и македонската звезда Игор Ангелов, познат у нас от сериала "Преспав".

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash