Ето кой ще изиграе главната роля в сериала "Интервю с вампир"

Австралийският актьор Sam Reid ще изпълни главната роля в предстоящия сериал "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Anne Rice.

Reid ще се превъплъти в образа на вампира Lestat, който беше изигран от актьора Tom Cruise в едноименния филм. Австралиецът е известен с ролите си във филмите "Belle", "Anonymous" и "The Railway Man". Повечето от ролите на актьора са били в британското кино и телевизия, така че това ще бъде най-голямата му роля в Холивуд досега.

Екранизацията на "Интервю с вампир" от 1994 година с участието на Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, Kirsten Dunst и др. отбеляза касов успех и е един от емблематичните филми в жанра. 

Сега тв поредицата в осем епизода предстои да бъде излъчена през 2022 г. от телевизия AMC и стрийминг платформата AMC+.
 
Миналата година компания AMC придоби правата за 18 произведения на Anne Rice, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Rice в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Mark Johnson, който стои зад хитовия сериал "В обувките на Сатаната". 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash