Ето кой ще изиграе главната роля в сериала "Интервю с вампир"

Австралийският актьор Sam Reid ще изпълни главната роля в предстоящия сериал "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Anne Rice.

Reid ще се превъплъти в образа на вампира Lestat, който беше изигран от актьора Tom Cruise в едноименния филм. Австралиецът е известен с ролите си във филмите "Belle", "Anonymous" и "The Railway Man". Повечето от ролите на актьора са били в британското кино и телевизия, така че това ще бъде най-голямата му роля в Холивуд досега.

Екранизацията на "Интервю с вампир" от 1994 година с участието на Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, Kirsten Dunst и др. отбеляза касов успех и е един от емблематичните филми в жанра. 

Сега тв поредицата в осем епизода предстои да бъде излъчена през 2022 г. от телевизия AMC и стрийминг платформата AMC+.
 
Миналата година компания AMC придоби правата за 18 произведения на Anne Rice, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".
 
Със задачата да превърне произведенията на Rice в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Mark Johnson, който стои зад хитовия сериал "В обувките на Сатаната". 

Свързани новини

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024

След наградата ''Златен глобус''

12.01.2024

Какво да гледаме през 2024г.

09.01.2024

Мускулестият Дядо Коледа

20.12.2023

Маколи Кълкин с невероятно признание

04.12.2023


flash