Търси в сайта...

Нов сериал за секс-аферата с Clinton: За какво съжалява Monica Lewinsky?

Monica Lewinsky - някогашната стажантка в Белия дом, чието име е по-известно от това на десетки американски президенти, се завръща като продуцент и главен сценарист на новия сериал на FX "Impeachment: American Crime Story".

Историята на третата част от поредицата, която разкрива детайли от култови драми, се концентрира около секс аферата на Lewinsky с президента Бил Клинтън през 90-те. Скандалът доведе до гласуването на неговия импийчмънт през 1999. Първите две части на поредицата бяха "The People vs. O.J. Simpson" - посветена на делото срещу бившия футболист и актьор O.J. Simpson, обвинен в убийството на жена си и неин приятел, както и "The Assassination of Gianni Versace", който даде повече детайли около убийството на дизайнера Gianni Versace. И двете поредици бяха повече от успешни, като спечелиха много награди "Еми", "Златен глобус" и др. 

Миналата седмица излезе първият трейлър на третата част от поредицата. Видеото показва как актьорът Clive Owen, който се превъплъщава в Bill Clinton, изрича историческата реплика на президента: "Не съм правил секс с тази жена".

Според това, което виждаме в трейлъра, фигурата на Clinton не е толкова водеща, колкото тази на служителката на Белия дом Linda Tripp - в ролята е актрисата Sarah Paulson. Тя тайно записва телефонните разговори, в които нейната колежка Monica Lewinsky ѝ разкрива детайли за интимните си отношения с Clinton. В ролята на Monica е актрисата Beanie Feldstein. 

Lewinsky е стажантка в Белия дом, когато аферата й с Bill Clinton, който днес е на 74 години, започва през 1995. Връзката им излезе наяве три години по-късно по време на разследване на поведението на президента с друга жена - Paula Jones. Това стана причина за огромен скандал, който завладя американската нация, а и света. В крайна сметка, безпрецедентният процес приключи с оправдаването на Clinton, който успя да довърши мандата си до 2001.  

След дълъг период извън светлината на прожекторите, Lewinsky стана защитник на правата на жените и стартира кампанията #DefyTheName през 2018.

Междувременно, 48-годишната активистка за борбата с тормоза, която е продуцент на поредицата, открехна повече за себе си в  интервю за Vanity Fair. В отговор на въпрос за какво съжалява най-много Lewinsky отговаря: "Че някои от моите избори са причинили страдание на други".

В отговор на друг въпрос на списанието, Lewinsky разкрива, че един от най-големите й страхове е да не умре в самота. 


Свързани новини

За радост на феновете

17.07.2024

След две години чакане

10.06.2024

По подобие на Кардашиян

07.06.2024

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024


flash