Нов сериал за секс-аферата с Clinton: За какво съжалява Monica Lewinsky?

Monica Lewinsky - някогашната стажантка в Белия дом, чието име е по-известно от това на десетки американски президенти, се завръща като продуцент и главен сценарист на новия сериал на FX "Impeachment: American Crime Story".

Историята на третата част от поредицата, която разкрива детайли от култови драми, се концентрира около секс аферата на Lewinsky с президента Бил Клинтън през 90-те. Скандалът доведе до гласуването на неговия импийчмънт през 1999. Първите две части на поредицата бяха "The People vs. O.J. Simpson" - посветена на делото срещу бившия футболист и актьор O.J. Simpson, обвинен в убийството на жена си и неин приятел, както и "The Assassination of Gianni Versace", който даде повече детайли около убийството на дизайнера Gianni Versace. И двете поредици бяха повече от успешни, като спечелиха много награди "Еми", "Златен глобус" и др. 

Миналата седмица излезе първият трейлър на третата част от поредицата. Видеото показва как актьорът Clive Owen, който се превъплъщава в Bill Clinton, изрича историческата реплика на президента: "Не съм правил секс с тази жена".

Според това, което виждаме в трейлъра, фигурата на Clinton не е толкова водеща, колкото тази на служителката на Белия дом Linda Tripp - в ролята е актрисата Sarah Paulson. Тя тайно записва телефонните разговори, в които нейната колежка Monica Lewinsky ѝ разкрива детайли за интимните си отношения с Clinton. В ролята на Monica е актрисата Beanie Feldstein. 

Lewinsky е стажантка в Белия дом, когато аферата й с Bill Clinton, който днес е на 74 години, започва през 1995. Връзката им излезе наяве три години по-късно по време на разследване на поведението на президента с друга жена - Paula Jones. Това стана причина за огромен скандал, който завладя американската нация, а и света. В крайна сметка, безпрецедентният процес приключи с оправдаването на Clinton, който успя да довърши мандата си до 2001.  

След дълъг период извън светлината на прожекторите, Lewinsky стана защитник на правата на жените и стартира кампанията #DefyTheName през 2018.

Междувременно, 48-годишната активистка за борбата с тормоза, която е продуцент на поредицата, открехна повече за себе си в  интервю за Vanity Fair. В отговор на въпрос за какво съжалява най-много Lewinsky отговаря: "Че някои от моите избори са причинили страдание на други".

В отговор на друг въпрос на списанието, Lewinsky разкрива, че един от най-големите й страхове е да не умре в самота. 


Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash