Филмово лято в програмата на БНТ

Това лято, БНТ отново ще подари на зрителите програма, наситена с хитови филми и сериали.
 
От 5-ти юли до 5-ти септември, всеки делничен ден от 19:00 ч. обществената телевизия ще излъчва хитови български сериали, продуцирани от БНТ. Програмата започва с успешната екранизация по военните разкази на Йовков – "На границата" и продължава с историческата сага "Златният век", "Жребият" на режисьора Иванка Гръбчева с участието на Коста Цонев и Йосиф Сърчаджиев, комедийните сериали "Английският съсед" и "Приключенията на един Арлекин".
 
От 19-ти юли, седмицата, в която се откриват Олимпийските игри Токио 2020, започва специален летен детски слот с българско и чуждо игрално и анимационно кино. Всеки делничен ден, от 9:30 ч. до 11:00 ч. ще се излъчат анимационни поредици и любими детски български сериали, като "Войната на таралежите", "Васко Да Гама от село Рупча", "По следите на капитан Грант", "Рицарят на бялата дама" и други. От 14-ти август, всяка събота и неделя, от 8:00 до 11:00 ч. ще се излъчва детски блок с трите най-успешни детски сериали, продуцирани от БНТ – "Магна Аура", "Островът на сините птици" и "Румбата, аз и Роналдо".
 
 
От 2-ри август, всеки делничен ден от 23:30 ч., стартира американският фентъзи сериал "Уинона Ърп".
 
След края на Олимпиадата, чуждото и българското кино ще доминират в програмата на обществената телевизия и всеки ден от 16:45 ч. ще се излъчват пълнометражни документални филми. На 9-ти август в ефира на БНТ се завръща сериалът "Октопод". Всичките десет сезона, снимани в продължение на почти 20 години, ще бъдат излъчени един след друг.
 
 
Неделната киновечер, посветена на българското кино също е част от лятната програма и ще открие с филма "Летовници", продължава с рубриката "Студио Х", а в късните неделни вечери запалените киномани ги очаква панорама на режисьора Клод Шаброл и любимата му актриса Изабел Юпер. Първият филм от поредицата е "Мадам Бовари", който ще се излъчи на 18-ти юли. От 14-ти август до края на лятото, всяка събота и неделя от 14:00 ч. ще се излъчват любими на зрителите чужди комедии.

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash