"Интервю с вампир" се завръща, този път на малкия екран

Вампирите на писателката Anne Rice се завръщат, този път на малкия екран, съобщи dir.bg. Бестселърът на Rice "Интервю с вампир" ще послужи за основа на поредица, която ще бъде излъчена през 2022 г. от телевизия й AMC и стрийминг платформата AMC+.
 
Съобщението идва след като миналата година компания AMC Networks придоби правата за 18 произведения на Anne Rice, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците". Със задачата да превърне произведенията на Rice в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Mark Johnson ("В обувките на Сатаната")
 
Anne Rice, синът й Christopher Rice и Rolin Jones ("Пери Мейсън") ще бъдат изпълнителни продуценти на първата поредица по "Интервю с вампир", от която са поръчани осем епизода. "Всички знаем колко много означават тази книга и продълженията за многобройните им фенове", казва Jones.
 
Бестселърът "Интервю с вампир" беше екранизиран през 1994. Филмът с участието на Tom Cruise, Brad Pitt и Antonio Banderas получи смесени отзиви, но отбеляза касов успех. 

Свързани новини

"Хари Потър" се завръща като сериал

27.02.2024

Селена Гомес отново става магьосница

26.01.2024

Кой е големият победител?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023


flash