"Златен Глобус" за "Борат", но не за Мария Бакалова. Ето всички отличени!

„Борат 2“ и „Земя на номади“ спечeлиха големите награди на церемонията по раздаването на „Златните Глобуси“, която се проведе в Лос Анджелис.

Двата филма са призьорите съответно в категориите комедия и драма. 
 
За играта си във филма „Борат“ статутката спечели авторът на сатиричната комедия Саша Барън Коен, но за съжаление българската актриса Мария Бакалова не получи наградата. 
 
Номинирана в тази категория беше Бакалова за ролята й на Тутар, но членовете на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд дадоха приза на актрисата Розамунд Пайк за играта й във филма "Много ми пука".
 
"Земя на номади" беше отличен в категорията за най-добра филмова драма, а Клои Чжао взе наградата за най-добър режисьор за работата си върху филма.
 
Наградата за най-добър чуждоезичен филм беше присъдена на корейско-американската продукция "Минари".
 
Актьорът Чадуик Боузман беше отличен посмъртно със Златен глобус за най-добър актьор във филмова драма за "Ма Рейни: Майката на блуса".
 
Изненадващо, Андра Дей взе наградата за най-добра актриса във филмова драма с ролята си в "Съединени американски щати срещу Били Холидей".
 
Джоди Фостър получи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Мавританецът".
 
Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Даниел Калуя за ролята му на активиста на "Черните пантери" Фред Хамптън в "Юда и черният месия".
 
Наградата за най-добър сценарий взе Аарън Соркин за "Процесът срещу Чикаго 7" на Netflix.
 
"Короната" беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал.
 
Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отидоха съответно у Джош О'Конър и у Ема Корин за ролите им в "Короната".
 
"Шитс крийк" получи Златен глобус за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше отличена и в още една категория - за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.
 
Джейсън Съдейкис получи "Златен глобус" за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в "Тед Ласо".
 
"Гамбитът на кралицата" беше награден за най-добър лимитиран сериал. 
 
Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Дотолкова съм сигурен".
 
Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението си в "Малка брадва".
 
Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" печели Златен глобус за най-добра анимация.
 
Агенция "Ройтерс" коментира, че това е първата анимация на "Пиксар" с чернокож главен герой.
 
С почетна награда "Сесил Б. Демил" беше удостоена американската актриса Джейн Фонда.
 
Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, беше без червен килим. Тя се предаваше на живо от двете крайбрежия на САЩ.
 
Водещи на шоуто бяха Тина Фей и Ейми Полър. Фей предаваше на живо от зала "Рейнбоу" на върха на центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър беше на обичайното място, на което се провежда церемонията - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс, Калифорния.
 
Номинираните за наградите пък участваха чрез онлайн включвания от целия свят, предаде БТА. 

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash