Търси в сайта...

"Златен Глобус" за "Борат", но не за Мария Бакалова. Ето всички отличени!

„Борат 2“ и „Земя на номади“ спечeлиха големите награди на церемонията по раздаването на „Златните Глобуси“, която се проведе в Лос Анджелис.

Двата филма са призьорите съответно в категориите комедия и драма. 
 
За играта си във филма „Борат“ статутката спечели авторът на сатиричната комедия Саша Барън Коен, но за съжаление българската актриса Мария Бакалова не получи наградата. 
 
Номинирана в тази категория беше Бакалова за ролята й на Тутар, но членовете на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд дадоха приза на актрисата Розамунд Пайк за играта й във филма "Много ми пука".
 
"Земя на номади" беше отличен в категорията за най-добра филмова драма, а Клои Чжао взе наградата за най-добър режисьор за работата си върху филма.
 
Наградата за най-добър чуждоезичен филм беше присъдена на корейско-американската продукция "Минари".
 
Актьорът Чадуик Боузман беше отличен посмъртно със Златен глобус за най-добър актьор във филмова драма за "Ма Рейни: Майката на блуса".
 
Изненадващо, Андра Дей взе наградата за най-добра актриса във филмова драма с ролята си в "Съединени американски щати срещу Били Холидей".
 
Джоди Фостър получи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Мавританецът".
 
Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Даниел Калуя за ролята му на активиста на "Черните пантери" Фред Хамптън в "Юда и черният месия".
 
Наградата за най-добър сценарий взе Аарън Соркин за "Процесът срещу Чикаго 7" на Netflix.
 
"Короната" беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал.
 
Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отидоха съответно у Джош О'Конър и у Ема Корин за ролите им в "Короната".
 
"Шитс крийк" получи Златен глобус за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше отличена и в още една категория - за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.
 
Джейсън Съдейкис получи "Златен глобус" за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в "Тед Ласо".
 
"Гамбитът на кралицата" беше награден за най-добър лимитиран сериал. 
 
Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Дотолкова съм сигурен".
 
Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението си в "Малка брадва".
 
Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" печели Златен глобус за най-добра анимация.
 
Агенция "Ройтерс" коментира, че това е първата анимация на "Пиксар" с чернокож главен герой.
 
С почетна награда "Сесил Б. Демил" беше удостоена американската актриса Джейн Фонда.
 
Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, беше без червен килим. Тя се предаваше на живо от двете крайбрежия на САЩ.
 
Водещи на шоуто бяха Тина Фей и Ейми Полър. Фей предаваше на живо от зала "Рейнбоу" на върха на центъра "Рокфелер" в Ню Йорк, а Полър беше на обичайното място, на което се провежда церемонията - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс, Калифорния.
 
Номинираните за наградите пък участваха чрез онлайн включвания от целия свят, предаде БТА. 

Свързани новини

След две години чакане

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Свободата е за смелите

28.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

21.05.2024


flash