Мария Бакалова - първата българка с номинация за "Златен Глобус"

Актрисата Мария Бакалова получи огромно световно признание
 
Бургазлийката стана първата българска актриса с номинация за наградата "Златен глобус“ - наградите на чуждестранната преса в Холивуд, които са един от най-силните индикатори за най-престижните отличия - "Оскарите". 
 
Бакалова участва в надпреварата за най-добра комедийна актриса за участието ѝ във филма "Борат: Последващ кинофилм".
 
Българката е в жестоката конкуренция на звездите Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Ана Тейлър Джой, но това не означава, че не е един от силните претенденти за награди тази година.
 
 
Превъплъщението ѝ в Тутар - 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист Борат (Саша Барън Коен), вече донесе на Бакалова признанието на критиката, както и редица други отличия. 
 
Националният съвет на кинокритиците в САЩ присъди наградата за най-добра поддържаща женска роля на 24-годишната българка. Освен това тя е на първо място в класацията за най-популярни актьори в света на престижния сайт за кино IMDb.
 
Самият "Борат 2" получи номинацията за "Златен глобус" за най-добър филм - мюзикъл или комедия, а Саша Барън Коен за най-добър актьор. Тазгодишната церемония ще се състои в The Beverly Hilton в Бевърли Хилс, Калифорния, на 28 февруари.
 
Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев. Преди големия си дебют в "Борат 2", Бакалова участва в други филми.
 
Сред тях са българският „XIIa“ (2017), „Трансгресия“ - за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival, както и в  "Бащата", който печели на фестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020).

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash