Търси в сайта...

Холивуд пак спря заради коронакризата или 2020-та - годината на отложените премиери

Холивуд спря снимането на повечето филми поне до средата на януари заради големия брой на инфекциите с коронавирус в Лос Анджелис. Това съобщи синдикатът на актьорите. Очаква се по-голямата част от продукциите да бъдат спрени до края на януари, ако не и след това. 
 
Всъщност, именно кино индустрията е една от най-пострадалите от епидемията от новия коронавирус, под знака на която премина цялата 2020 година. 
 
Киното буквално се парализира - стотици служители загубиха работата си, започнаха да се отменят премиерите на дългоочаквани филми. Кината по света затвориха врати за дълго, отмениха се най-големите световни кинофестивали или се проведоха в онлайн формат.
 
Очаквано 2020 г. отчита и най-ниските приходи от кино в историята. Една единствена коледна премиера на „Жената чудо 1984“ се надяваше на чудо, но то не се случи, тъй като отчете добри, но далеч по-ниски приходи от очакваното. 
 
Отлагането на предстоящия филм за Джеймс Бонд, който ще бъде и последният за Даниел Крейг в ролята, вероятно ще струва от 30 до 50 милиона долара на продуцентите. Отказът от премиерата на „Нито дума 2“ осем дни преди излизането ще струва около 30 милиона долара.
 
 
 
Тук обаче идва възходът на стрийминг услугите. Тенденция, която беше само във възходяща посока през последните години, но през 2020-та буквално избухна. 
 
Нетфликс, Амазон, Дисни+ все повече набират скорост. „Universal Pictures” се похвали със 100 милиона долара, които спечели с видео премиерата на новия филм „Тролчета“.“Warner Bros.” пък пуснаха нови хитови заглавия в стрийминг услугата си като ”Дюн”, ”Матрицата 4” и ”Отряд самоубийци”, пише Бгнес. 
 
Този ход беше последван от решението на Американската академия за киноизкуство да промени столетната традиция на Оскарите и да направи изключение – филмите претенденти за „Оскар“ ще могат да дебютират със стрийминг услуга без да са минали по големите екрани. Сега филми с отложена премиера в кината се предлагат за домашен стрийминг срещу заплащане. Те вече могат да се класират за най-добър филм и във всички други категории.
 
Ковид пандемията очаквано доведе и до революционни промени в технологиите. Обмисля се как секс сцените да бъдат заменени от изцяло компютърни изображения. Планът е те да бъдат симулирани с CGI технология – компютърно генерирани изображения.
 
Също така роботите в киното вече не са в бъдещето. 
 
 
Името й е Ерика, а в Холивуд се надяват, че съвършенният робот може да бъде следващата голяма звезда. Ерика има разнообразни възможности, като интегрира различни технологии на глас, проследяване на човека и възпроизводство на най-естествените човешки движения.
 
Ерика вече получи роля в нов sci-fi филм и е интересна възможност развлекателната индустрия да разгледа като вариант все по-широкото навлизане на изкуствения интелект и роботите в Холивуд.

Ето и филмите, които зрителите очакваха през тази година, но не видяха: 

Снимките на новата „Мисия невъзможна“ няколко пъти бяха спирани. Сега премиерата на филма “Мисията невъзможна 7” е насрочена за 19 ноември 2021 година.
 
Продължението на „Нито звук“ трябваше да има своята премиера в Европа на 19 март, а в САЩ най-късно до 20 март. „Парамаунт“ обаче я отложи за 23 април 2021 година.
 
Премиерата на новия „Бързи и яростни 9“ също бе отложена за лятото на 2021 година.
 
Новият филм за Доктор Стрейндж, първоначално беше предвиден за излизане на 7 май 2021 г. Сега филмът е насрочен за 25 март 2022 г.
 
Четвъртият филм от поредицата „Тор” отбелязва завръщането на режисьора Тайка Уайтити, заедно със звездите Крис Хемсуърт и Теса Томпсън. Крисчън Бейл ще бъде главният злодей в лентата, пише Бгнес. Първоначалната дата на пускане на филма – 5 ноември 2021 г., сега е заета от третия, все още неозаглавен филм за Спайдърмен, който принуди „Thor: Love and Thunder“ да се премести чак на 11 февруари 2022 г.
 
"Кралството на кристалния череп” е последният филм за Индиана Джоунс, но „Дисни“ иска да съживи емблематичния археолог. Харисън Форд ще се върне към емблематичната си роля. Очакваше се снимките да започнат през април 2020 г., но пандемията ги  спря. „Индиана Джоунс 5“ вече е насрочен за година по-късно от планираното, като се премества от 9 юли 2021 г. на 29 юли 2022 година.
 
Продълженията на “Аватар” и “Междузвездни войни” се забавят с една година. „Аватар“ се планира да излезе през декември 2022 г., а следващият филм от сагата „Междузвездни войни“ се очаква през декември 2023 г.
 
 Премиерата на поредния филм от поредицата за Джурасик вселената „Jurassic World: Dominion” е отложена за 2022 година. Преди това излизането на филма беше насрочено за 11 юни 2021 година.
 
 „Warner Bros.” отложиха за октомври 2021 г. премиерата на „Дюн“ на режисьора Дани Вилньов. 
 
 Новият филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ бе отложен няколко пъти - последно премиерата се очаква през април 2021 г.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash