Филмът "Завръщане" с онлайн премиера за цял свят

Малко след изключителния си успех в родните киносалони, където се радваше на неспирен зрителски интерес цели 7 поредни седмици, "Завръщане" отбелязва и своята онлайн премиера. 
 
Най-гледаното заглавие у нас за изминалата година постигна рекордни резултати със своите 95 686 зрители и боксофис от 830 833 лв., като с това се нареди в топ 10 на продукциите, създадени в последните три десетилетия. Романтичната комедия събира редица любими актьори, като Бойко Кръстанов, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова, както и двама от продуцентите – Башар Рахал и Ники Илиев. От 11 септември "Завръщане" вече е онлайн и достъпен по всяко време и от всяка точка на света.
 
 
"За нас това е естествен ход в живота на този филм. До голяма степен успехът му се дължи на историята и на искрените емоции, които той предизвиква. С екипа имахме удоволствието да го представим и извън България – в най-разнородни градове като Лондон, Матера, Виена, Берлин, Чикаго. Бяхме дори и в Черна гора. Публиката го прие наистина позитивно, отзивите бяха възторжени и се радваме, че сега ще го покажем на възможно най-много сънародници, независимо дали са в България или извън нея", споделя режисьорът Ники Илиев. 
 
Лентата разказва за трима приятели, които се завръщат от всички краища на света в родния Пловдив, където трябва да помогнат на друг свой приятел да спаси фамилната си къща. Задачата се оказва същинско предизвикателство, свързано с куриозни случки и нелеки препятствия, изпитващи границите на дългогодишните взаимоотношения между героите. Така "Завръщане" преплита вечните теми за детските мечти, първата любов, ценностите и човешките отношения, всичко това на фона на едни от най-живописните кътчета на Пловдив. Ролята на дядото на Алекс (Ники Илиев) и Бранимир (Башар Рахал) е поверена на незабравимия Стефан Данаилов, тя е и последната в богатата му кариера.
 
Добрите резултати на "Завръщане" през 2019 са още по-впечатляващи предвид факта, че годината беше наситена с нови български заглавия – премиерните родни продукции бяха 19, което е своеобразен рекорд за съвременната киноиндустрия у нас. Продуценти на "Завръщане" са Ники Илиев, Башар Рахал и Богомил Грозев.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash