Чарли Шийн на 55 - любопитни факти за лошото момче на Холивуд

Чарли Шийн (Charlie Sheen) е под светлината на прожекторите от близо 50 години. Той е от най-известните деца на актьори - баща му е Мартин Шийн. Кариерата му, както и личният му живот са бурни и белязани от високи върхове и гръмки спадове. 

На днешната дата Чарли Шийн навършва 55 години и това е поводът да си припомним любопитни факти от неговия живот: 

Актьорът има роли в десетки филми, звезда е на хитовото телевизионно шоу "Двама мъже и половина", бори се със злоупотреба с наркотици, зависимост от секса и алкохола. 

Шийн има 5 деца от три брака. Няколко пъти попада в ареста за различни прояви - веднъж заради нападение над една от съпругите му - актрисата Брук Мюлер, друг път заради потрошаване на обзавеждането в хотелската му стая. 

С втората си съпруга Дениз Ричардс

Актьорът има три номинации за "Златен Глобус", печели един път. Получава четири пъти номинации за "Еми" за ролята си в "Двама мъже и половина", но не печели наградата нито веднъж.

Звездата му в голямото кино изгрява с филма "Взвод" на Оливър Стоун. В него режисьорът описва собствените си преживявания като пехотинец във Виетнам. Следващият хит, в който двамата си партнират е "Уолстрийт" - за този филм актьорът Майкъл Дъглас печели "Оскар", а акциите на Чарли Шийн в Холивуд скачат до небето. 

След бляскавата му кариера през 80-те, следващата декада в живота на Чарли Шийн е белязана повече от връзките му с различни жени, порноактриси и въвличането му в пиянски скандали. Той влиза в клиника, за да се лекува от наркотична зависимост. 

Следва ерата на "Двама мъже и половина". С този сериал Шийн се превръща в най-високоплатения телевизионен актьор, като хонорарът му скача до 2 милиона долара на епизод. 

Шоуто спира през 2010 година, когато Шийн отново влиза в клиника за лечение на зависимости. През 2015 година актьорът се завръща, само за да изиграе смъртта си, удряйки главата си в пиано. 

През ноември 2015 г. той обяви в телевизонно интервю, че е ХИВ-позитивен. Актьорът сподели, че диагнозата го е принудила да се откаже от лошите си навици. "Това е повратна точка в живота на човек", призна той.

Шийн определено има бурен живот. Пътят му обаче го води до днешната дата, на която празнува рождения си ден сам и с чаша портокалов сок в ръка.  


Свързани новини

Чарли Шийн е обратно в играта

31.01.2019

Charlie Sheen в клипа към "Drug Addicts"

09.07.2018

Charlie Sheen в нова съдебна битка

11.12.2017

Charlie Sheen на съд за излагане на ХИВ

26.06.2017


flash