Задава се римейк на "Туистър"

Предстои ни да видим нова версия на един от най-големите хитове на 90-те, информира cinefish.bg. "Туистър" се превърна в поредния касов рекордьор на режисьора Ян Де Бонт, набрал скорост в Холивуд със "Скорост", сред сценаристите е Майкъл Крайтън, а продуцент е Стивън Спилбърг. С такива имена успехът изглежда повече от логичен - филмът оправдава очакванията, а визуалните му ефекти впечатляват и днес.
 
 
Но тези ефекти със сигурност ще са още по-изпипани до съвършенство в подготвяния от Universal римейк. Като начало студиото си е избрало режисьор на този проект – създателят на "Забвение" и "Топ Гън: Маверик" Джоузеф Косински.
 
Оригиналният филм от 1996 разказва за група учени-метеоролози, които са по следите на опустошително торнадо. Те искат да използват своето последно изобретение, за да могат да предвиждат бъдещи подобни бедствия. Хелън Хънт и Бил Пакстън са в главните роли, но още по-впечатляващи са второстепенните персонажи на Кари Елуис, Алън Рък, покойния Филип Сиймур Хофман и Тод Фийлд, прочул се впоследствие като режисьор на "В спалнята" и "Малки деца".
 
Покрай това, че Косински работи по последните си два филма с Том Круз, вече се заговори, че актьорът, който е пристрастен към невъзможните мисии, може да е фаворит за главната роля в новата версия на "Туистър". Все пак той обича да бяга от какво ли не на екрана, така че в това отношение се вписва перфектно в този проект.
 
Все още не е ясно кога ще е премиерата на филма. В момента Universal издирват подходящ сценарист.

Свързани новини

"Завръщане": онлайн премиера за цял свят

14.09.2020

Нова българска комедия през 2021

04.08.2020

Официално е – работи се по "Писък 5"

01.07.2020

Kristen Stewart ще бъде лейди Di

24.06.2020

"Доза Щастие” на върха в 7 държави

28.05.2020

Коментари


flash