"Доза Щастие” е най-гледаният филм в цели 7 държави

Нов рекорд за "Доза щастие" - само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа, пише cinefish.bg.
 
Премиерата на "Доза щастие" в онлайн стрийминг платформата бе на 17 май, а данните обхващат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се сравни с американските блокбастъри, които по-традиция привличат най-висок зрителски интерес. Сравнение може да се направи и с представянето на "Възвишение" в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на добавянето си. "Доза щастие" обаче постига и надминава успеха от юли 2018, не само с повече зрители от историческата драма у нас, но и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.
 
В България заглавието е три пъти повече гледано от зрителите, а в другите държави с 20% повече, спрямо следващите в класацията за седмицата: "Шазам!", "Заразяване", "The Angry Birds Филмът" 2 и "Отмъстителите: Война без край". От HBO България споделят, че у нас "Доза щастие" измества като гледаемост за миналата седмица дори най-популярните сериали в момента, като "Милиарди", "Убивайки Ийв" и "Велика".
 
Представянето на българския филм е повод за гордост и на регионалния екип на HBO, и на продуцентите Александър Алексиев и Николай Стоичков от NO BLINK Studio, както и на всички, които стоят зад създаването му. Филмът е вдъхновен от реални събития, описани в книгата "Падение и спасение" на Весела Tотева.
 
Българските филми е HBO GO са отделени в селекцията "Предложения от България", като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг по всяко време.

Свързани новини

Нова българска комедия през 2021

04.08.2020

Задава се римейк на "Туистър"

02.07.2020

Официално е – работи се по "Писък 5"

01.07.2020

Kristen Stewart ще бъде лейди Di

24.06.2020

Том Круз ще снима филм в Космоса

07.05.2020

Коментари


flash