"Доза Щастие” е най-гледаният филм в цели 7 държави

Нов рекорд за "Доза щастие" - само седмица след премиерата си в HBO GO за България и адриатическите страни, лентата на Яна Титова е най-гледаното филмово заглавие за всички 7 територии, на които е достъпно в Европа, пише cinefish.bg.
 
Премиерата на "Доза щастие" в онлайн стрийминг платформата бе на 17 май, а данните обхващат дните до 24 май. Подобен интерес по гледаемост в платформата може да се сравни с американските блокбастъри, които по-традиция привличат най-висок зрителски интерес. Сравнение може да се направи и с представянето на "Възвишение" в платформата преди две години, когато филмът на Виктор Божинов бе най-гледаното заглавие у нас в първата седмица на добавянето си. "Доза щастие" обаче постига и надминава успеха от юли 2018, не само с повече зрители от историческата драма у нас, но и с това, че за първи път български филм застава на челно място в Хърватия, Сърбия, Словения, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина.
 
В България заглавието е три пъти повече гледано от зрителите, а в другите държави с 20% повече, спрямо следващите в класацията за седмицата: "Шазам!", "Заразяване", "The Angry Birds Филмът" 2 и "Отмъстителите: Война без край". От HBO България споделят, че у нас "Доза щастие" измества като гледаемост за миналата седмица дори най-популярните сериали в момента, като "Милиарди", "Убивайки Ийв" и "Велика".
 
Представянето на българския филм е повод за гордост и на регионалния екип на HBO, и на продуцентите Александър Алексиев и Николай Стоичков от NO BLINK Studio, както и на всички, които стоят зад създаването му. Филмът е вдъхновен от реални събития, описани в книгата "Падение и спасение" на Весела Tотева.
 
Българските филми е HBO GO са отделени в селекцията "Предложения от България", като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг по всяко време.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash