МТ "Николай Бинев" пуска безплатно спектакъла "Вуйчо Ваньо" онлайн

За пореден път Младежки театър "Николай Бинев" ще зарадва своите зрители с излъчване на онлайн-спектакъл. На 17-и април от 19:00 ч. ще бъде излъчен и култовият спектакъл "Вуйчо Ваньо".
 
"Вуйчо Ваньо", 17-и април от 19:00 ч
А. П. Чехов
Постановка – Стефан Мавродиев
Превод – Венцел Райчев
Драматург на постановката – Красимира Василева
Сценография – Петър Митев
Музика – Ценко Минкин
Дигитални колажи – Весела Статкова
Участват: Илия Добрев, Станка Калчева, Лиза Шопова, Силвия Рангелова, Венета Зюмбюлева, Георги Кадурин, Малин Кръстев, Иван Несторов, Люба Алексиева
 
Това ще е третото онлайн-излъчване, на което зрителите ще имат възможност да се насладят напълно безплатно след като над 15 хиляди души вече гледаха спектаклите "Три сестри" и "Кола Брьонон" на страницата на Младежки театър. Убедени сме, че театърът може и трябва да продължава своя мисия дори, когато е физически разделен от своята публика. 
 
"Вуйчо Ваньо" е сред класическите пиеси на А. П. Чехов, която на 5-и октомври 2006 има своята тържествена премиера на сцената на Младежки театър "Николай Бинев" под режисурата на доайена на театъра – Стефан Мавродиев. Самият той споделя, че от "15-20 години мечтае да постави "Вуйчо Ваньо" и за наше щастие като зрители, тази мечта се осъществява.
 
"Да осъзнаеш илюзията за смисъла на човешкия труд - в това се крие трагичното жило на "Вуйчо Ваньо". В него е дълбокият смисъл на тези "сцени от селския живот", в които всичко е прекрасно, любовно, объркано, летят страсти, разминавания, срещи, разочарования, омрази" – Стефан Мавродиев.
 
Зрителите могат да очакват спектакъла "Вуйчо Ваньо" на 17-и април от 19:00 ч. на страницата на Младежки театър "Николай Бинев".
 
Излъчването на спектакъла е напълно безплатно, но ако зрителите имат желание, биха могли да се включат в дарителската кампания "Театърът и зрителите срещу Covid-19", която цели събирането на сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ", както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Свързани новини

"Цар Лъв" се завръща

11.10.2022

Мюзикълът "Цар Лъв" най-сетне и у нас

10.02.2022

Влез в илюзията!

13.10.2021

"Отвъд стената" - за глухи и чуващи деца

01.10.2021

Напусна ни Татяна Лолова

23.03.2021


flash