Нови сценаристи на "Карибски пирати"

Disney не спират с опитите си да поставят ново начало на една от най-печелившите си поредици. И макар че последната й част "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" пожъна най-нисък рейтинг сред критиците, все пак успя да спечели 794 милиона долара при бюджет, включително разходи за реклама, от порядъка на 380 милиона, пише cinefish.bg. Така че далеч не може да се смята за провал.
 
Веднага след премиерата на последния филм през 2017 стана ясно, че Disney са готови да продължат поредицата, донесла им общо 4,5 милиарда долара. Мнозина не вярваха, че ще има нов филм, докато за сценаристи не бяха определени Рет Рийс ("Дедпул") и Пол Уерник ("Чернобил"). Надеждите бяха те да съживят интереса към поредицата, но явно идеите им не са били одобрени от студиото. Сред тези идеи беше промяната в пола на Джак Спароу, като за заместничка на Джони Деп бе определена актрисата Карън Гилън.
 
Вече са ясни имената на новото сценарно дуо. Едното от тях е добре познато за всички фенове на пиратската сага. Става въпрос за Тед Елиът, който е сценарист на всички филми от поредицата дотук, както и на "Годзила" на Роланд Емерих и "Маската на Зоро". След "Самотният рейнджър", който се представи доста под очакванията, Disney позагубиха вяра в него, но явно той ще получи нов шанс.
 
Елиът ще работи в тандем с Крейг Мазин. В момента Мазин е сред най-коментираните сценаристи в Холивуд. Той е създател на сериала "Чернобил", отрупан с всевъзможни суперлативи и награди. Освен това е работил по две от продълженията на "Страшен филм" и двете продължения на "Последният ергенски запой". Мазин е сред сценаристите и на дългоочаквания "Новите ангели на Чарли". Ще е любопитно да видим дали успеха на "Чернобил" ще му даде малко повече свобода при продължението или поставянето на ново начало на популярната поредица.

Свързани новини

Том Круз ще снима филм в Космоса

07.05.2020

Tom Hanks помага за COVID-19 ваксина

23.04.2020

Jared Leto не знаел за коронавируса

19.03.2020

Големите победители на "Оскар" 2020

10.02.2020

Излиза Bad Boys For Life (OST)

21.01.2020

Коментари


flash