Търси в сайта...

"Жокер" триумфира във Венеция

"Жокер" бе определен от мнозина като кино шедьовър, още когато видяхме първия му трейлър.

Филмът с актьора Хоакин Финикс в ролята на Жокера със сигурност е едно от събитията на годината. Премиерата на лентата се състоя на фестивала във Венеция. 

Цели осем минути продължиха аплодисментите, с които бяха възнаградени Финикс, режисьораТод Филипс и тяхната впечатляваща, но и доста тягостна история за раждането на прочутия враг на Батман, пише cinefish.bg. 

На гала премиерата присъства актрисата Зази Бийтс, която е в ролята на съседка на героя на Финикс, към която той не крие симпатията си. Единствено Робърт де Ниро, който играе известен телевизионен водещ, не успя да пристигне във Венеция.
 
И на двете предварителни прожекции за журналисти и специалисти също е имало много аплодисменти, особено при появата на името на Фикинс във финалните надписи. Всички отзиви са повече от възторжени и сочат, че актьорът най-после може да получи наградата Оскар, която вече няколко пъти му се изплъзва.
 
"Жокер" е част от комикс вселената на DC, но е нещо напълно различно от всички подобни филми и в него няма да видим Батман, нито други супер герои. Финикс е в ролята на Артър Флек, безрадостен човек с разстроена психика, който ще се превърне в култовия злодей.
 
Актьорът сподели на пресконференцията по време на фестивала, че не се е повлиял от изпълнението на Хийт Леджър в "Черният рицар". "Не се осланях на нито едно друго изпълнение на тази роля. Чувствах, че Жокера е донякъде творение на мен и Тод", заяви Финикс.
 
Филмът ще бъде показан и на фестивала в Торонто, а по кината го очакваме от 4 октомври.
 


Свързани новини

Задава се продължение на "Жокера"

08.06.2022


flash