Време ли е за Indiana Jones в рокля?

Steven Spielberg смята, че е време да ни представи... Indiana Joan. Прочутият режисьор казва, че обмисля варианта култовата роля на Harrison Ford като най-известния археолог в киното да бъде изиграна от жена, съобщава cinefish.bg.
 
"Ще трябва само да променим името от Jones на Joan. И в това няма нищо лошо", казва Spielberg. След една година той отново ще се събере с Ford за снимките на "Indiana Jones 5". Режисьорът споделя, че това ще е последната изява на прочутия актьор в тази роля, но е убеден, че поредицата ще продължи и след това.
 
Според Spielberg е дошло време за промяна, особено на фона на актуалните движения #MeToo и Time's Up. "Щастлив съм от влиянието, което са ми оказвали жените през годините, в някои от които бях влюбен до безумие – майка ми и съпругата ми", казва той. 
 
 
Според режисьора на актуалния касов хит "Играч първи, приготви се" промяната с Indiana Joan може да доведе до възстановяване на равенството в Холивуд. Той е категоричен, че актьорите и актрисите в неговите филми трябва да получават еднакво заплащане.
 
"Хонорарите на всички трябва да са равностойни. Във "Вестник на властта" Tom Hanks и Meryl Streep получиха абсолютно идентични чекове, до последния цент", допълва Spielberg.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash