Затварят плажа от едноименния култов филм с Leonardo DiCaprio

Тайландските власти взеха решение да временно да затворят плажа, прочул се покрай едноименния филма с Leonardo DiCaprio. По този начин те се надяват да органичат екологичните щети в региона, причинени от неспирния приток на туристи.
 
Плажът Май Бей на остров Фи Фи Лей ще бъде затворен за четири месеца всяка година, като началото ще бъде поставено този юни, за да бъде възстановен кораловия риф и подводния живот на острова. Много национални паркове в Тайланд са затворени от средата на май до средата на октомври.
 
Май Бей обаче бе отворен целогодишно, след като екипите на Холивуд пристигнаха тук за снимките на филма по романа на Alex Garland. Покрай това интересът към този плаж стана огромен и на него всеки ден акостират 200 лодки и поне 4000 посетители.
 
 
Според проучване на морски биолози голяма част от кораловите образования са унижощени и подводния живот в региона е почти замрял. "Всичката красота на този плаж си отива безвъзвратно. Той определено има нужда от почивка. Трябва да направим нещо, преди да е станало прекалено късно", заявиха местни специалисти.
 
Повече от 35 милиона туристи са посетили Тайланд през миналата година. За сравнение броят им преди премиерата на "Плажът" през 2000 е едва 10 милиона.

Свързани новини

"Възвишение" излиза на Блу рей

12.11.2018

Без Taron Egerton в следващия "Kingsman"

09.11.2018

Ridley Scott подготвя "Гладиатор 2"

06.11.2018

"Вездесъщият" в кампания за "Оскар"

30.10.2018

Стартира Sofia Independent Film Festival

26.10.2018

Коментари


flash