КИНОlove Лято 2017: Има и "такова" кино!

Разнообразно. "Такова", различно от масовото. Интересно и вълнуващо! Така зрителите на КИНОlove Лято 2017 определиха киното, което екипът от NO BLINK показа по време на лятното турне тази година. 
 
 
Ето какво казват организаторите: "Споделените думи след всяка една от 10-те прожекции за нас са най-важният резултат, който обаче можем да измерим само в доволни въздишки от сладката работа. За останалото – ще се позовем на цифрите: 8 града,10 прожекции, над 3000 зрители.
 
Прожектирахме общо 7 филма, а сред тях и една специална NO BLINK премиера - детският филм "Моята истина" на режисьора Стефани Райчева беше прожектиран за първи път пред публиката в родния й Бургас! 
 
 
А ето и още няколко важни изводи и факти от КИНОlove Лято 2017:
 
● Разнообразната селекция спечели доверието на разнообразна публика! Зрители от всички възрасти посещаваха прожекциите, което намираме за изключително показателно по отношение на нуждата от късометражно кино и универсалността му.
 
● Грабнахме вниманието на децата. Погледите им се задържаха не само върху анимациите и детските филми, но и върху по-сериозните ленти - още една червена точка в полза на горния извод! 
 
● Изключително важно е как се комуникира киното. Екипът ни от 20 души, в различен състав, беше много активен във всеки град преди и след прожекциите. Усещахме колко много допринасят тези разговори за по-доброто осмисляне на каузата ни – да стигне късото кино до всички. Докато раздавахме рекламните флайери, забелязахме, че хората наистина се впечатляват от факта, че
прожектираме български филми, и това веднага провокираше интереса им. След прожекциите винаги имаше хора, които идваха да споделят впечатления и да ни благодарят, че сме им дали възможността да видят "такова" кино.
 
Много от миналогодишните партньори ни подадоха отново ръка, намерихме и много нови, а за първи път утвърдени културни събития като фестивала Аполония в Созопол и София Диша ни подадоха ръка! Пътуващото кино на БНТ също включи в програмата си филми, селектирани от NO BLINK. Да се окажем в няколко културни епицентъра в рамките на едно лято, за нашия екип беше
изключителна чест и радост!"

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash