Harrison Ford е можел да загине на снимките на "Силата се пробужда"

Harrison Ford е можел да бъде убит от хидравлична врата на "Хилядолетния сокол" по време на снимките на новата част от сагата "Междузвездни войни" - "Силата се пробужда", пише bgnes.com. 
 
Това заяви прокурор Andrew Marshall по време на съдебно изслушване във връзка с инцидента, при който звездата счупи левия си крак и трябваше да прекъсне снимките на филма. По време на заснемане на една от сцените на 12 юни 2014 в студиата Pinewood в Лондон, 71-годишният Ford е вървял обърнат с гръб през един от порталите на космическия кораб, когато внезапно плъзгащата се врата се е спуснала върху него, активирана по всяка вероятност чрез дистанционно управление. 
 
"Можеше да убие някого. Не можа, тъй като беше активирана извънредна спирачка", която е попречила на удара, посочи Marshall пред съда. Компанията, която продуцира филма Foodles Production, се призна за виновна в нарушаване на задълженията си и ще чуе присъдата си на 22 август. 
 
Според британската държавна агенция, отговаряща за здравето и безопасността на работното място, тежестта на плъзгащата се врата се равнява на тази на малък автомобил.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash