“Топ Гън 2”: Tom Cruise се завръща като Maverick

От близо десетилетие насам Jerry Bruckheimer и Paramount Pictures активно се опитват да заснемат продължение на култовата лента от средата на 80-те години “Топ Гън”, пише cinefish.bg. През лятото на 2012, точно когато изглеждаше, че снимките на втората част най-накрая ще започнат, се появи новината за трагичната смърт на продуцент-режисьора Tony Scott. Scott, Bruckheimer и звездата от оригинала Tom Cruise разработваха проекта в продължение на няколко години, но кончината на британския режисьор доведе до прекратяване на работния процес за неопределен период от време.
 
Едва преди малко повече от половин година Paramount Pictures оповестиха, че работата по “Топ Гън 2” е била възобновена. По новия сценарий на филма започна да работи Justin Marks (“Уличен боец: Легендата за Чун Ли”), а Jerry Bruckheimer потвърди за пореден път, че ще поеме продуцентските задължения.
 
Все още няма информация за екранната история, но за сметка на това продуцентския партньор на Bruckheimer David Ellison ("Непреклонните") поговори накратко за подхода към продукцията и също така потвърди официално, че Tom Cruise ще се завърнe отново в главната роля на пилота от американската армия Pete “Maverick” Mitchell.
 
Ето какво заяви Ellison: "Самият аз съм пилот и “Топ Гън 2” е важен проект за мен. Ще заснемем филма в триизмерен и IMAX формат, а Tom (Cruise) отново настоява екшън-сцените и каскадите да са възможно най-реалистични. Ще разчитаме основно на практическите ефекти. Сценарият се пише в момента от Justin Marks. Той има невероятни идеи за историята, еволюцията на авиацията и радикалните промени в професионалните животи на пилотите на бойни самолети. 
 
За добро или лошо, сегашния свят е по-различен от този през 80-те и това ще бъде един от най-важните елементи в “Топ Гън 2”. В момента военновъздушните сили разчитат на безпилотни самолети и ерата на пилотите е на път да приключи. Военните дронове и този тип технологии ще присъстват в историята. Няма начин това да бъде игнорирано."
 
Относно героя на Tom Cruise, Ellison заяви: "Maverick ще бъде страхотен във филма. Не можеш да правиш “Топ Гън” без Maverick. Има неща, които зрителите няма да очакват да видят в подобен филм, и затова се надявам, че ще започнем снимките възможно най-скоро."
 
Според последните слухове намерението на Paramount Pictures е камерите на “Топ Гън 2” да се завъртят до една година. Все още няма избран нов режисьор и поне за момента Tom Cruise е единственият изпълнител, чието име се свързва с проекта.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash